Connect with us

BiH

Tauber: Da su tačne izjave hrvatske predsjednice, ne bih mogao hodati …

Avatar

Published

on

Član Jevrejske zajednice u BiH historičar Eli Tauber rekao je da nije tačna izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je Bosna i Hercegovina pod kontrolom militantnog islama.

„Da je tačna tvrdnja predsjednice Grabar-Kitarović, ne znam kako bih se ja kretao ulicama moga grada“, rekao je Tauber za Novinsku agenciju Patria.

„To što spominje predsjednica Hrvatske je samo spoljna politika Hrvatske, koja se nastavlja u cilju omalovažavanja Bosne i Hercegovine pred Evropom“, ocijenio je Tauber.

The Jerusalem Post piše da je tokom posjete Izraelu predsjednica Hrvatske govorila o problemima migrantske krize. Grabar-Kitarović je napomenula kako njena zemlja trpi zbog migrantskog problema, koji nije sasvim sličan onome u velikom dijelu Europe. Ona razlikuje migrante od izbjeglica, rekavši kako je Hrvatska spremna pružiti azil izbjeglicama, ali i kako migranti koji traže bolji način života moraju poštovati međunarodne granice. Migranti zapravo ne žele ostati u Hrvatskoj, rekla je, nego samo doći do Njemačke.

Iako gotovo svi tvrde da su sirijske izbjeglice, većinom su zapravo afrički ili pakistanski migranti, koji se pokušavaju probiti preko granice iz Bosne i Hercegovine, za koju je Grabar-Kitarović izjavila kako je vrlo nestabilna i kako su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama.

 

 

(NAP)

Objava Tauber: Da su tačne izjave hrvatske predsjednice, ne bih mogao hodati mojim Sarajevom pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement