Connect with us

BiH

Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH

Avatar

Published

on

Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH

Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je na početku sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odgovarajući na zastupničko pitanje zastupnika Dragana Mektića, kazao da ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH i o njemu nije moguće razgovarati i odlučivati,piše Fena.

Zastupnik Dragan Mektić je, u okviru točke dnevnog reda na kojoj zastupnici  usmeno postavljaju pitanja članovima Vijeća ministara BiH, a oni odmah odgovaraju, pitao Tegeltiju kada će ANP staviti na sjednicu Vijeća?

– Pošto je ANP i dalje živ u Vijeću ministara BiH, kad ćete ga staviti na sjednicu Vijeća ministara i kao takvog oboriti na toj sjednici – pitao je Mektić.

Predsjedatelj Tegeltija je pojasnio da se dokument koji se zove ANP našao u spisku od nekih 450 aktivnih predmeta koji su se našli u Tajništvu Vijeća ministara BiH kada je izabrano Vijeće ministara BiH.

Dodao je da je Vijeće ministara BiH donijelo odluku da se o tome obavijeste resorna ministarstva i predlagači dokumenata i da se sami izjasne što žele da rade s tim dokumentima.

Po njegovim riječima, većina ministarstva, odnosno resornih ministara svojom su se odlukom opredjeljivali što će uraditi s tim dokumentima. Dio dokumenata su povukli iz procedure, dio su zadržali i Vijeće ministara o njima raspravlja i odlučuje.

– Kada je u pitanju jedan dio dokumenata, između ostalih i ANP, predlagač se nije izjasnio. Vijeće ministara BiH je na svojoj prvoj sjednici donijelo zaključak u kojem je zaključio da svi predmeti koji se nalaze u tajništvu Vijeća ministara, a o kojima se nisu izjasnili predlagači, koji su stariji  od 1. siječnja 2019. godine, u toj formi neće biti razmatrani na sjednici Vijeća ministara BiH – pojasnio je Tegeltija.

U skladu s tim, dodao je on, ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH i o njemu nije moguće razgovarati i odlučivati.

(Srednjabosna.com)

Objava Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement