Connect with us

BiH

Tegeltija: Svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH ići će u izol…

Avatar

Published

on

Tegeltija: Svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH ići će u izol...

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, nakon današnjeg sastanka u Doboju sa entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem, kazao je da će svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH od ponedjeljka ići u izolaciju i time je potvrdio ono što je Klix.ba jučer najavio.

“Institucije su reagovale blagovremeno i donijele su adekvatne mjere i epidemija se nalazi pod kontrolom. Najveći broj građana je slušao preporuke, ali određeni broj nije se pridržavao uputstava. Na prijedlog dva ministarstva zdravlja donesena je odluka da svi građani BiH koji dolaze iz inostranstva idu u izolaciju od 14 dana, odluka stupa na snagu od 16. marta u 18 sati. Redukovat će se i broj graničnih prelaza kako bi se pojačala kontrola”, kazao je Tegeltija.

Najavio je da će se uspostaviti dva štaba, neke mjere će donositi vlade entiteta, neke kantona, a neke Vijeće ministara BiH.

Istakao je da se Bosna i Hercegovina nalazi na početku borbe s koronavirusom te je pozvao građane na disciplinovane praćenje preventivnih mjera protiv širenja zaraze.

Uskoro opširnije….

 

 

(Klix)

Objava Tegeltija: Svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH ići će u izolaciju pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement