Connect with us

BiH

Televizija Herceg-Bosne počinje s emitiranjem programa iz Mostara

Avatar

Published

onRadio-televizija Herceg-Bosna postala je korisnik dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljske radiodifuzije, potvrđeno je za Klix.ba.
RTV Herceg-Bosna se, podsjećamo, od ranije emitovala na radijskim frekvencijama, a televiziju KISS kupila je od “Stanić grupe” nepuna dva mjeseca uoči Općih izbora u BiH.
Radio-televizija koja je ponijela ime po samoproglašenoj administrativno-teritorijalnoj jedinici, čije je političko vodstvo 2017. godine pravosnažno osuđeno na ukupno 111 godina zatvora za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, uskoro počinje sa radom.
Na zvaničnoj internetskoj stranici Regulatorne agencije za komunikacije je objavljeno da je Tvrtko Milović glavni i odgovorni urednik RTV Herceg-Bosna.
Pojedini hercegovački portali bliski HDZ-u BiH pišu da prostorije RTV Herceg-Bosna u Mostaru sada treba da posluže i za rad televizije. Čim to bude dovršeno, pretpostavlja se da će emitiranje programa krenuti iz Mostara umjesto iz Kiseljaka.
Ovim poduhvatom je ispunjena prošlosedmična najava predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, tokom izlaganja na IV saboru tzv. HZHB, kada je pozvao na uvezivanje svega što nosi ime Herceg-Bosna.
Međutim, navedena poslovna operacija se u medijskim krugovima smatra prvim korakom ka uspostavi javnog servisa na hrvatskom jeziku koji bi se finansirao od RTV takse.
 
 
(Klix)
Objava Televizija Herceg-Bosne počinje s emitiranjem programa iz Mostara pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement