Connect with us

Jajce

Tim Medžlisa IZ-e Jajce nastavio s radnim posjetama (FOTO)

Avatar

Published

onNakon posjete Bešpelju, Vincu, Lupinici i Kuprešanima, tim Medžlisa Islamske zajednice Jajce večeras je posjetio džemate u Bučićima i Lendićima.

Tom prilikom održali su sastanke s predstavnicima džematskih odbora, žena i mladih.
-Tim Medžlisa planira, ako Bog da, do ramazana posjetiti sva mjesta odnosno džemate na području Medžlisa IZ-e Jajce, kako bi plan aktivnosti za ramazan i ovu godinu bio, uz Božiju pomoć realizovan na najbolji način, rekao je glavni imam prof. Zehrudin ef. Hadžić.

Jajački Medžlis pruža podršku u svim sferama života,a ne samo onu što se usko vezana za vjerski život.
-Kreativnost žena i energija mladih nisu dovoljno prepoznate u našem društvu. Mi želimo da tu nepravdu ispravimo. Sve ideje će biti podržane, ako Bog da, od strane Medžlisa, a sama realizacija zavisi od naše koordinacije i organiziranja, rekao je.

Medžlis islamske zajednice Jajce obuhvata tri općine (Jajce u FBiH, Jezero i Šipovo u RS). Trenutno je po popisu iz 2013. godine 15.000 Bošnjaka na području našeg Medžlisa.

-Imamo 400 dunuma, neadekvatno iskorištene vakufske imovine, 60 vjerskih i dr. objekata, 33 uposlenika, koordinatore za mlade i žene.  Oko 900 polaznika mektepske nastave, istakao je Hadžić.
 
 
 
(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement