Klik Jajce
BiH Jajce Online

TK: Izvještaj protiv devet lica zbog posjedovanja oružja i droge

Policija će protiv devet lica sa područja Tuzlanskog kantona dostaviti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih nedozvoljenih radnji, saopšteno je na sajtu Ministartva unutrašnjih poslova ovog kantona.

Izvještaj će biti dostvljen protiv lica čiji su inicijali M.M, N.DŽ, S.C, /29/ i M.M. /22/, svi iz Tuzle, H.G. /21/ iz Živinica, J.B. /41/ iz Lukavca, M.DŽ. /21/ iz Gračanice, N.R. /29/ iz Gradačca i E.Š. /30/ iz Srebrenika.

U pretresu na devet lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika pronađeno je pet lovačkih pušaka, pištolj 6,35 milimetara, dva gasna pištolja, motokultivator i razni alati.

Pronađeno je sedam pakovanja droge amfetamin, dva pakovanja kanabisa, 10 džointa sa sadržajem kanabisa, drobilica za drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi na navedenim lokacijama izvršeni su po nalogu opštinskih sudova od 26. do 28. jula, a prema prethodno sačinjenom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih krivičnih ili prekršajnih radnji.

BHRT

The post TK: Izvještaj protiv devet lica zbog posjedovanja oružja i droge appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

SSŠ ‘Jajce’ osvojila nagradu najbolji edukativni pristup

Jajce Online

U nesreći poginuo suvozač, pijanog vozača policija pronašla kod kuće

Jajce Online

Veliki preokret: Mladen Krstajić ponovo preuzima funkciju predsjednika…

Jajce Online