Connect with us

BiH

Tko će kupiti imanje višestrukog ubojice Edina Gačića

Avatar

Published

on

Tko će kupiti imanje višestrukog ubojice Edina Gačića

Tko će kupiti imanje višestrukog ubojice Edina Gačića

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije stavilo je točku na slučaj koji se odnosi na višestrukog uboljicu Edina Gačića, koji je u veljači prošle godine u Konjicu ubio susjeda Sauda Sultanića, a nedugo zatim u Sarajevu i policajca Federalne uprave policije Mahira Begića.

Gačić je nekoliko dana poslije likvidiran u Sarajevu, a ubili su ga pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Sarajevske županije nakon četiri dana potrage nedaleko od Hadžića, gdje se krio. No, time se ovaj slučaj nije okončao, piše Avaz.

Sada je u tijeku postupak koji se odnosi na njegovu imovinu u Brđanima kod Konjica, ali i u Gornjem Šeheru u Banjoj Luci.

Gačić je, podsjetimo, nakon što je likvidiran, pokopan u Sarajevu, jer mještani Brđana nisu željeli da bude pokopan na njihovom groblju.

Prije krvavog pohoda, Gačić je živio u Brđanima, gdje ima kuću i veliko imanje. On, osim toga, posjeduje i kuću u Gornjem Šeheru u Banjoj Luci, gdje je živio neko vrijeme.

No, prema informacijama Avaza, nitko od njegovih srodnika ne želi imati bilo kakvu vezu s Gačićevim imenom, a posebno imovinom. Njega se odrekla i sestra, ali i tetka Nisveta Ćatić, koja živi u Španjolskoj. Ona je jučer kratko kazala za Avaz kako je ne zanima ni Gačić niti njegova imovina.

– Molim vas, ništa me ne pitajte za njega, niti me on zanima niti njegova imovina – rekla je Ćatić, čiju je sestru, odnosno svoju majku, Gačić, također, ubio.

Izvori Avaza tvrde da je Tužiteljstvo HNŽ-a već obavijestilo Općinu Konjic i Općinski sud o tome da je predmet za njih zaključen, a kako se nitko od rodbine još nije javio za imovinu, ona po automatizmu pripada državi, odnosno Općini Konjic.

Ova imovina će na taj način, kako je neslužbeno rečeno, biti ponuđana na prodaju, ali je upitno tko će i hoće li je itko kupiti.

Kuća se nalazi 11 kilometara od Konjica i već je sada gotovo  ruševnom stanju. Osim kuće, Gačić je imao i veliko zemljište i pomoćni objekt.

(Srednjabosna.com)

Objava Tko će kupiti imanje višestrukog ubojice Edina Gačića pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement