3.1 C
Jajce
Srijeda, 20 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Topić: MZ Podmilačje ima pravo na rasvjetu, vodu, asfalt…

Predsjedatelj OV Jajce Josip Topić održao je sastanak s predsjednikom mjesne zajednice Podmilačje, Ivom Jelicom i njegovim suradnicima. Na sastanku se razgovaralo o projektima za ovu lokalnu zajednicu, problemima s kojima se lokalna zajednica suočava, kao i o prijedlozima za njihovo rješavanje.
Uzimajući u obzir provedbu projekta vodoopskrbe na desnoj obali Vrbasa, projekt predviđa opskrbu vodom iz izvora Resnik kao i u predstavljanju projekta Općine Jajce i MZ Podmilačje.

MZ Podmilačje je općini poslala jedan dopis u kojem traže određena ulaganja u MZ Podmilačje pa se u tom predmetu Općina Jajce obvezala realizirati ulaganje.

No, predstavnici mjesne zajednice, ali i mještani izrazili su nezadovoljstvo spomenutim projektom i samom provedbom projekta. Istaknuli su kako posljednjih nekoliko godina lokalna zajednica nije dobivala sredstva iz općinskog proračuna za bilo kakvu infrastrukturu te su kao mjesna zajednica bili prisiljeni tražiti način kako osigurati bolje uvjete za život.

– U ulozi predsjedatelja OV Jajce želio bih naglasiti kako je apsolutno neprihvatljivo sklapanje Ugovora o ulaganju između Općine i MZ -e, te da se takva praksa treba izbjegavati. MZ Podmilačje ima pravo na rasvjetu, vodu, asfalt i sve ostalo kao i svaka druga mjesna zajednica. Treba naglasiti da projekat vodosnabdijevanja iz izvorišta Resnik nije dostavljen mjesnoj zajednici, niti je mjesna zajednica imala utjecaja u samoj izradi projektne dokumentacije za vodosnabdijevanje. Zajedno s mjesnom zajednicom dati ću svoj doprinos da se zahtjevi mjesne zajednice implementiraju, podržavam aktivnosti, kao i druge projekte koji se trebaju realizirati u ovoj mjesnoj zajednici, poručio je Topić.

The post Topić: MZ Podmilačje ima pravo na rasvjetu, vodu, asfalt… appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Dan sjećanja na ubijene Bošnjake Rudog: Cvijeće položio i načelnik Rat…

Jajce Online

Glasnogovornik talibana: SAD moraju odgovarati za svoje postupke iz prošlosti

Jajce Online

Jajce: U petak obustava saobraćaja

Jajce Online