Connect with us

BiH

Toplane bi mogle usvojiti ideju sarajevskih učenika o novom modelu izd…

Avatar

Published

on

Foto: Klix.ba

Sarajevsko javno preduzeće Toplane zainteresirano je za ideju učenika Treće gimnazije o novom modelu izdavanja računa, čime bi se napravile znatne uštede papira. Papir bi se kao prirodni resurs tako upotrebljavao racionalnije.

Sarajevsko javno preduzeće Toplane zainteresirano je za ideju učenika Treće gimnazije o novom modelu izdavanja računa, čime bi se napravile znatne uštede papira. Papir bi se kao prirodni resurs tako upotrebljavao racionalnije.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-family: “ClanPro-Medium”, arial; font-size: 11px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “ClanPro-Medium”, “Roboto Slab”, Arial !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }Dogovorili su da KJKP Toplane i Treća gimnazija potpišu Protokol o saradnji, a da učenici i profesori već praktično od sutra imaju pristup Centru za potrošače Toplana, kako bi testirali i usavršili svoj model pripreme računa, potvrdio je direktor Toplana Berin Alagić.

“Veoma smo zainteresirani da u saradnji s učenicima i Trećom gimnazijom što prije u praksi provedemo njihovu ideju o načinu izdavanja računa. Radi se o zaista izvrsnom projektu i mi u Toplanama smo spremni da ovu ideju pretvorimo u praksu čim prije. Ovdje se ne radi samo o tome da kao kompanija možemo ostvariti značajne uštede, već vjerujemo da kao javno preduzeće imamo obavezu da, gdje god i kako god možemo, dajemo priliku našim mladim ljudima da razvijaju vlastite ideje i projekte. Pozivam i sve druge kompanije, naročito one iz javnog sektora da razmotre mogućnost primjene modela izdavanja računa koji su osmislili učenici sarajevske Treće gimnazije”, izjavio je Alagić koji je posjetio učenike Treće gimnazije.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

Ovi učenici su osmislili novi model računa koji bi pri štampanju drastično umanjio upotrebu papira. Svi podaci koji se ponavljaju bi bili zapisani u QR kodu dostupnom potrošačima.

Predloženim rješenjem uštedjelo bi se 9.579.910 papira formata A4 za godinu. Procjena cijene kupovine i štampanja ove količine papira dovodi do uštede budžeta Kantona Sarajevo u iznosu od 1.256.000 KM na godišnjem nivou.

Klix.ba

Objava Toplane bi mogle usvojiti ideju sarajevskih učenika o novom modelu izdavanja računa pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement