Connect with us

Jajce Online

Torlak: Ne dajte da nas baklje podijele, budimo svi raja i volimo klub…

Avatar

Published

on

Sarajevo je u posljednjem susretu 5. kola PL pobijedilo Radnik sa 2:1, a osim dobre utakmice na terenu, zanimljivo je bilo i na tribinama koševskog stadiona.

Sarajevo je u posljednjem susretu 5. kola PL pobijedilo Radnik sa 2:1, a osim dobre utakmice na terenu, zanimljivo je bilo i na tribinama koševskog stadiona.

Najvatreniji navijači Sarajeva u nekoliko navrata palili su baklje, što je ostatak navijača na istočnoj i zapadnoj tribini ispratio zvižducima. Mnogima nije jasan destruktivni stav Hordi zla, koji na taj način nanose direktnu finansijsku štetu svom klubu, a oglušili su se i na apele da to ne čine.

Sve je to pogodilo nekadašnjeg kapitena Sarajeva Sedina Torlaka koji se oglasio na Facebooku.

“Dobili smo sinoć, bio sam sretan, al cijeli dan muči čovjeka i odzvanja kada istok zviždi sjeveru. Dok sam igrao nista ljepše kad naizmjenično zagrmi sa obje strane, pa se i zapad uključi… Ne dajte da nas baklje podijele i rečenice ko više voli Sarajevo ja, ti ili neko treći. Ne kažem da je ispravno kad se pali i pucaju topovski, i zbog toga dobijaju kazne na štetu kluba. Ali nekad se o koreografiji i bakljadi sa sjevera sa ponosom pričalo po gradu, portalima i tako, budimo realni, a ne licemjerni… I nekad su mnogi od nas bili na tom istom sjeveru koji su iz raznih razloga promjenili tribinu neko zbog godina, neko zbog nečeg trećeg al eto… Ja ću uvijek voljeti i sjever i istok i zapad, al uvijek ispred svega je FK Sarajevo… Moglo bi se još mnogo toga dodati, al budimo svi raja i volimo svoje Sarajevo onako kako i treba da se voli”, poručio je Torlak na mnogombrojno odobravanje navijača tima sa Koševa.

Podsjetimo, Bordo tim se suočava sa potencijalno velikom kaznom UEFA-e nakon prekida utakmice u Zenici protiv BATE Borisova zbog pirotehnike, a i na premijerligaškim utakmicama baklje su neizostavni dio na sjevernoj tribini i gotovo svako kolo Sarajevo snosi velike novčane kazne.

Zbog toga je i preostali dio navijača javno osudio destruktivne postupke najvatrenijih pristalica koševskog tima, a i Uprava je u nekoliko navrata uputila apel na koji su se oglušili.

Tabela PLBiH

Raspored 6. kola PL

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Torlak: Ne dajte da nas baklje podijele, budimo svi raja i volimo klub onako kako treba pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement