Connect with us

BiH

Travnik: Podignuta optužnica protiv silovatelja i ubice

Avatar

Published

onKantonalno tužilaštvo predalo je u utorak Kantonalnom sudu u Novom Travniku optužnicu protiv 24-godišnjeg Narcisa Mekića, kojeg u promijenjenoj kvalifikaciji krivičnog djela tereti za razbojništvo sa smrtnom posljedicom, silovanje i dva ubistva. Potvrdila nam je to i Ernesa Beganović, službenica za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Travnik, koja je kazala:
Očitovanje Suda
– Optužnica je poslata Kantonalnom sudu u Novom Travniku, od kojeg još nismo dobili povratnu informaciju.
Očekuje se da se u sljedećih nekoliko dana Kantonalni sud očituje o optužnici s obzirom na to da odluka o pritvoru Mekiću istječe 27. marta, a Tužilaštvo će, prema najavama, zatražiti produživanje pritvora. Ovim bi i službeno započeo pravosudni proces za slučaj koji je zgrozio bugojansku i bh. javnost.


Mekiću uskoro istječe odluka o pritvoru

Mekić se, naime, tereti da je, zajedno sa dvojicom prijatelja Denisom Seferovićem (24) i Muhamedom Meškinom (23), koji su poslije pronađeni mrtvi, provalio poslije pijanke u kuću Ankice Krstanović (75), nakon čega je starica pronađena mrtva.  Šokantni rezultati vještačenja, koje je obavljeno u sarajevskom Centru za forenziku, pokazali su da je na tijelu i posteljini pronađena Mekićeva sperma, zbog čega mu se na teret, osim dva ubistva i razbojništva, stavlja i silovanje.
Nakon dolaska u kuću u ulici Kovačuša i svađe prilikom podjele plijena, Mekić je, navodno, drugim nožem ubio Meškina, a rano ujutro nakon toga i zapalio kuću kako bi prikrio dokaze, dok je Seferović umro od trovanja dimom, a potom i izgorio.  Neslužbeno smo mogli čuti da se Mekić, nakon navodnih ubistava, presvukao kod drugih prijatelja te da je do sitnih sati nastavio piti u lokalnim ugostiteljskim objektima.
Branio se šutnjom
Policija ga je privela ujutro nakon ubistva, a od tada je u pritvoru, dok se sve vrijeme branio šutnjom.
Pronađen krvavi čekić
Policija je na smetljištu u blizini pronašla krvavu odjeću, za koju smatra da pripada uhapšenom, a u kućama i oba noža s tragovima krvi, kao i krvavi čekić. Kod privedenog je pronađena i određena suma novca.

 
 
(Avaz.ba)
Objava Travnik: Podignuta optužnica protiv silovatelja i ubice pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement