Connect with us

BiH

Trebinje: Podijeljeni sjemenski paketi za socijalno ugrožene

Avatar

Published

on

Trebinje: Podijeljeni sjemenski paketi za socijalno ugrožene

U Trebinju je danas podijeljeno 206 sjemenskih paketa za socijalno ugroženu kategoriju građana. Vrijednost svakog paketa je 250 KM, a na prostoru Republike Srpske će biti podijeljeno 9 hiljada paketa. Sredstva za ove pakete je izdvojilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske, u iznosu od dva i po miliona KM.

Daliborka Kulaš kaže kako je ranije radila u Dubrovniku, ali je zbog pandemije koronavirusa ostala bez posla, te će joj ova donacija dobro doći.

“Zasadili smo nešto više nego inače, dobro će nam doći u ovoj situaciji. Zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede, mislim da je ovo dobar potez što su uradili, zasadiću u Nevesinju tamo imamo zemlju”, ističe Kulaš.

Sjemenski paketi sadrže sjemena, đubrivo i sve što je potrebno za sadnju na prostoru od 500 kvadratnih metara. Kompletan projekat je realizovan u saradnji Ministarstva poljoprivrede i loalnih zajednica.

Iz Ministarstva poljoprivrede su saopštili da su obezbijedili dva i po miliona marka za nabavku devet hiljada sjetvenih paket za područje cijele RS, za Hercegovinu ide hiljadu paketa, vrijednost jednog paketa je 250 KM.

Organizaciju prijema zahtjeva i same podjele sjemenskih paketa u Trebinju je organizovao Agrarni fond koji je član poljoprivredne grupe “Stara Hercegovina”. Pored Ministarstva poljoprivrede, koje je dalo podršku ovom projektu, to je učinjeno i kroz podršku IFAD projekta u Republici Srpskoj.

“Nadam se da ovo neće biti jedina godina kada će se ovoliko saditi i sijati na oranicama nego da će se to nastaviti i narednih godina i otprilike procjena je da će se u konačnici otprilike posijati 35-40 odsto više poljoprivrednih površina, nego što je bilo prethodnih godina”, istakao je direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina.

Do sada je Agrarni fond već podijelio 377 sjemenskih paketa stanovnicima Trebinja, dok se naredne sedmice očekuje podjela sadnica paprika i paradajza koje su proizvedene u plastenicima ove trebinjske firme.

bhrt.ba

Objava Trebinje: Podijeljeni sjemenski paketi za socijalno ugrožene pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement