Connect with us

Jajce Online

Trijumf Dine Mustafića na premijeri “Snijega”: Nobelovac Orhan Pamuk p…

Avatar

Published

on

Dugoočekivana premijera predstave “Snijeg” održana je u Narodnom pozorišta Sarajevo.

Dino Mustafić još jednom je pokazao rediteljsko umijeće režirajući zajedno sa kompletnim glumačkim ansamblom dramatizaciju “Snijega” istoimenog djela turskog nobelovca Orhana Pamuka, koji je također prisustvovao na premijeri. Glumački ansambl je skoro četiri sata držao publiku “zakovanu” za pozornicu, pomno prateći svaki korak fantastičnih glumaca.

Nakon predstave, glumci su nagrađeni ovacijama i višeminutnim aplauzom. Na kraju predstave na pozornicu se pridružio i Orhan Pamuk koji se zajedno s glumcima poklonio publici.

Narodno pozorište Sarajevo vrvilo je kremom iz svih sfera javnog života ali i svih onih željnih dobre teatarske predstave.

Među poznatima su bili i Almin Zrno, Džeko Hodžić, Edina Papo, Mirsad Tuka, Valentin Incko (Inzko),visoki predstavnik u BiH, Danis Tanović, Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta sa suprugom Zlatom, Jovan Divjak, supruga i kćerka Emira Hadžihafizbegovića, Aida i Amra, zatim Adis i Adisa Arapović, Safet Zec, Jasna Ornela Bery…

(avaz)

Objava Trijumf Dine Mustafića na premijeri “Snijega”: Nobelovac Orhan Pamuk pridružio se na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement