Connect with us

BiH

Triput mjeri, jednom reži – priča iz Šibenice

Volim Jajce

Published

onŠibenjarima uskoro neće biti novost da su radovi uspješno završeni, nego da su uspješno završeni iz prvog pokušaja.
Stanovnici MZ Šibenica zadovoljno su trljali ruke kada je prije desetak dana u zaseoku Ravan postavljeno novih 130 metara asfalta. Dio je to Ugovora „Sanacija i rekonstrukcija lokalnih puteva – Desna obala rijeke Vrbas“ čija vrijednost iznosi nešto preko 226.000 KM, a koji je Općina Jajce dodijelila firmi „Rudnici gipsa“ d.d. Donji Vakuf.
Samo nekoliko dana nakon završetka radova, radnici lokalne firme „Mukić – Komerc“ d.o.o. krenuli su sa rezanjem tog istog asfalta kako bi postavili nove vodovodne cijevi, a mještani kažu da su ostali zgroženi ovim postupkom.
-Ne može nam niko reći kako nije znao da će se ove cijevi postavljati. Još je 23.8.2016. na stranici Općine Jajce objavljeno potpisivanje Ugovora o izvođenju radova „Rekonstrukcija i proširenje vodovodnog sistema u općini Jajce za dio naselja na desnoj obali Vrbasa (Šibenica, Bulići, Lučina i Kruščica), ukupne vrijednosti 1.733.027,29 KM. Samo par dana nakon toga potpisan je okvirni Ugovor i sa Rudnicima Gipsa. Najgore je što se sve odbija uz odobrenje predsjednika MZ Šibenica, Ređifa Crnca. Većina nas šuti jer moramo šutiti, rekao je jedan od mještana Šibenice.
Jajceonline

Oglasi

SrodnoFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.