Connect with us

Jajce Online

Turisti će i ove godine moći uživati u ljepotama kanjona Une vozeći se…

Avatar

Published

on

Jedinstveno putovanje unskom prugom bit će održano 24. augusta u okviru čega će svi putnici obići i ovo zaštićeno područje koje se prostire na 19,8 hiljada hektara.

“Krenite s nama smaragdnom dolinom rijeke Une ususret veličanstvenim prizorima, prirodnim ljepotama ovog kraja gdje vas očekuje mnogo iznenađenja u ovoj jedinstvenoj unskoj avanturi, bogata gastronomska ponuda i raznovrstan muzički sadržaj”, kazali su iz Nacionalnog parka “Una”.

Foto: Klix.ba

Manifestacija se organizuje 16. put pod nazivom “Smaragdnom dolinom rijeke Une” uz podršku Rotary kluba Bihać. Učesnici će na nezaboravnu vožnju krenuti u 8 sati. Prva stanica je Martin Brod u Hrvatskoj gdje će obići ovo mjesto, manastir Rmanj i Milančev buk, a potom se vraćaju u Kulen Vakuf gdje će biti organizovan rafting.

Nakon adrenalinskih sadržaja, putnici će posjetiti Šrtbački buk, a povratak u Bihać planiran je u 20 sati.

Iz JP Nacionalni park “Una” podsjećaju kako svi putnici trebaju imati validne putne isprave kako bi mogli preći državnu granicu.

Cilj ovog događaja je promocija Nacionalog parka, ali i Unske pruge koja je bila glavna poveznica BiH i Hrvatske.

Svake godine za ovu vožnju se prijavi više od 200 osoba, a osim bh. građana za vožnju vozom i uživanje u prirodnim ljepotama odluče se i građani zemalja regije, te Italije, Austrije, Njemačke, Švicarske, Češke i drugih zemalja Evrope.

(Klix)

Objava Turisti će i ove godine moći uživati u ljepotama kanjona Une vozeći se turističkim Rotary vozom pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement