Connect with us

Jajce Online

Turisti dnevno ostavljaju 45 eura, a dolazi ih na milione

Avatar

Published

on

Od prvog “ukazanja Gospe” do danas Međugorje je zaradilo nekoliko milijardi evra – u tom malom mjestu živi oko četiri hiljade ljudi, a za posjetioce je obezbijeđeno 20.000 kreveta, navode hrvatski mediji.

Prema podacima poznavaoca “međugorskog ukazanja” Vencela Čuljka, od 1981. godine i prvog “ukazanja” do 2013. Međugorje je zaradilo 2,85 milijardi evra, a smještajni kapaciteti su u tom periodu zabilježili 65 miliona noćenja.

Kako prenosi portal Index.hr, cijela Hrvatska je u rekordnoj 2018. godini imala oko 106 miliona turističkih noćenja, Dubrovnik ima oko četiri miliona noćenja godišnje, a malo Međugorje gotovo dva miliona.

Hodočasnici u prosjeku ostavljaju 45 eura dnevno, a ni Katolička crkva se ne može požaliti – čak i bez donacija, do sada je u Međugorju zaradila više od 300 miliona eura.

Sve to, uprkos činjenici da Vatikan nikada nije Međugorje priznao kao službeno svetilište, navodi portal i napominje da se svi “vidioci Gospe” bave hodočasničkim turizmom, te da niko od njih nije otišao u crkvene poslove.

Gospa je u Međugorju imala, do sada, oko 40.000 ukazanja, što Međugorje čini rekorderom, s obzirom na to da je u najvećem marijanskom svetilištu, u Lurdu, bilo 18 ukazanja, a u Fatimi tek šest.

 

 

(Fokus.ba)

Objava Turisti dnevno ostavljaju 45 eura, a dolazi ih na milione pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement