Connect with us

Jajce Online

Turistički kompleks u BiH godišnje posjeti 700.000 gostiju

Avatar

Published

onNa izlazu iz Bijeljine, na trećem kilometru puta prema graničnom prijelazu Pavlovića most, nalazi se Etno-selo „Stanišići”, najveće na Balkanu.
Dječačka mašta 
Njegov vlasnik i idejni tvorac Boris Stanišić (57) za „Dnevni avaz” kaže da je u semberskoj ravnici 2003. godine počeo da ostvaruje svoj san i svoju dječačku maštu iz rodnog sela Brgule, pod planinom Zvijezdom kod Vareša.

Replika unutrašnjosti vodenice 
– Krenuo sam prije petnaestak godina s kupovinom placa površine tri dunuma i s jednom konobom. Za ovih 15 godina etno-selo smo proširili na prostor od 15 hektara i sada ovdje imamo moderan turistički kompleks, etno-centar koji nudi brojne turističke sadržaje iz oblasti kongresnog, sportskog i vjerskog turizma – kaže Stanišić.
Dodaje da Etno-selo „Stanišići” tokom godine posjeti blizu 700.000 gostiju sa svih svjetskih meridijana.
– Uskoro će naši gosti imati na raspolaganju i moderan spa i velnes centar na površini od 2.000 kvadratnih metara, jedinstven na Balkanu. I novi sadržaj bit će prilagođen sportistima, ali i gostima koji ovdje žele boraviti više dana – kaže Stanišić i ističe da će novi sadržaji dati ovom etno-centru jednu potpuno novu turističku dimenziju.
Replika stanice u Podlugovima
Napominjući da su u proteklim godinama ovo jedinstveno etno-selo na Balkanu posjetili ljudi sa svih kontinenata, Stanišić posebno ističe gostovanja brojnih sportskih ekipa i sportista.
Ljubav i snovi 
Boris kaže da je u etno-selo ugradio i ljubav i svoje snove. Autentične planinske kuće iz Brgula, oplemenjena kombinacija drveta i kamena, vodenice, mlječari, kovačnica, suvenirnica, etno-zbirka, kameni most, vjerna replika sarajevske Kozije ćuprije, jezerca, stanica „Podlugovi”, električni vozić za najmlađe, Nojeva barka, kuća na drvetu, sve to ovom prostoru u semberskoj ravnici daje potpuno novi smisao i sve to je ispleteno u prelijepu turističku „pletenicu”, sastavljenu od nostalgije, mašte, ljubavi i snova.
Petorica sinova i kćerka
Stanišić danas ovo veliko porodično preduzeće uspješno vodi sa suprugom Sanjom, a postepeno će, kaže, u poslove uvoditi i sinove Miloša, Đorđa, Bogdana, Damjana i Nikolu te kćerku Milicu.
– Kuća stoji na ženi, tako da se Sanja bavi finansijama, a moj posao su izgradnja i kreacije. Sin Đorđe završava turizam pa će imati priliku da ovdje iskaže svoje menadžerske sposobnosti. Vjerujem u snagu porodice, a oduvijek sam želio da imam brojnu porodicu. Svako dijete ima svoju nafaku. Bitno je imati nekakav životni cilj i pravac – kaže Stanišić.
 
 
(avaz)


The post Turistički kompleks u BiH godišnje posjeti 700.000 gostiju appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement