Connect with us

Jajce Online

Turska advokatska kancelarija priznala dug: Željezničar dobija pojačanje za nastavak sezone?

Avatar

Published

on

Hrvatski internacionalac Ante Blažević u narednim danima trebao bi ozvaničiti svoj transfer u redove FK Željezničar.

FOTO: Facebook/FK Željezničar

Hrvatski internacionalac Ante Blažević u narednim danima trebao bi ozvaničiti svoj transfer u redove FK Željezničar.

Ovaj dvadesettrogodišnji fudbaler raskinuo je početkom mjeseca februara ugovor s Čelikom zbog višemjesečnih, neisplaćenih plata, te je predao svoj slučaj na FIFA-u, koja će uskoro dostaviti i svoju službenu odluku.

Igrač, ali i Željezničar, itekako imaju razloga za optimizam. Naime, kako saznajemo, odluka će biti donešena u potpunosti u korist igrača, s obzirom na to da je turska advokatska kancelarija, koja zastupa Čelik, priznala FIFA-i u svojoj žalbi da igraču duguju mjesečni iznos veći od 7 plata.

To nedvojbeno pokazuje da je igrač imao pravo da izjavi jednostrani raskid ugovora, a odluka nadležnog FIFA-inog suda bit će dovoljna da izvrši registraciju u novom klubu, a to će biti Željezničar, s kojim Blažević trenira već izvjesno vrijeme.

Zeničane sada očekuju i određene disciplinske sankcije, a da li će biti novčana kazna ili će klub biti onemogućen da dovodi igrače u nadolazećem, ljetnom prelaznom roku, ostaje da se vidi kada službena odluka dopsije na adresu učesnika u postupku.

Blažević će tako u nastavku sezone u Premijer ligi BiH predstavljati dodatnu opciju za Željezničar na poziciji desnog beka, na kojoj je prvi izbor Amara Osima Siniša Stevanović.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Turska advokatska kancelarija priznala dug: Željezničar dobija pojačanje za nastavak sezone? pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement