Connect with us

BiH

Tužilaštvo Kantona Sarajevo provjerava spornu nabavku respiratora u Federaciji BiH

Avatar

Published

on

Tužilaštvo Kantona Sarajevo provjerava spornu nabavku respiratora u Federaciji BiH


Foto: I. Š./Klix.ba


Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je dva predmeta za provjeru postupaka nabavki respiratora i testova za koronavirus Vlade Federacije BiH, potvrdila je to za portal Klix.ba glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je dva predmeta za provjeru postupaka nabavki respiratora i testova za koronavirus Vlade Federacije BiH, potvrdila je to za portal Klix.ba glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-family: “ClanPro-Medium”, arial; font-size: 11px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “ClanPro-Medium”, “Roboto Slab”, Arial !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }”Nakon medijskih tekstova Tužilaštvo KS provjerava postupak nabavke testova i respiratora, a sve kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela”, kazala nam je Bavčić.

Naime, poljoprivredno gazdinstvo “Srebrena malina” d.o.o. iz Srebrenice uvoznik je respiratora iz Kine za Vladu Federacije BiH. Osim što je riječ o firmi koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća te je samim time i vema čudno što je angažovana za te svrhe, ono što je posebno privuklo pažnju je i cijena uvezene opreme.

Vrijednost ugovora od 10,5 miliona KM za nabavku stotinu respiratora dodijeljen je upravo navedenoj firmi koja je u vlasništvu Fikreta Hodžića TV voditelja. Prvih 80 respiratora od ukupno 100 koji su stigli iz Kine jučer je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao premijer Fadil Novalić.

Također, u ovom postupku ključnu riječ vodio je Federalni štab civilne zaštite koji na više upita medija u posljednjim sedmicama nije pojasnio uslove niti način odabira uvoznika. Iz Federalnog ministarstva zdravstva su jednom prilikom kazali da su oni samo izrazili potrebu te da nisu učestvovali u daljnjem procesu.

Klix.ba

Objava Tužilaštvo Kantona Sarajevo provjerava spornu nabavku respiratora u Federaciji BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement