Connect with us

Jajce

Tužna priča iz Jajca doživjela svoj sretan kraj (VIDEO)

Avatar

Published

on

U moru ružnih i apokaliptičnih tema i vijesti stiže nam jedna pozitivna, koja ulijeva nadu da još uvijek postoje dobri ljudi koji su spremni pomoći. Naime, naš sugrađanin Suad Ćosić koji živi u teškim i nehumanim uvjetima dobio je posao, a njegova tužna priča doživjela je sretan kraj.

“Dobio sam posao!! Ja i moja supruga smo bili kod načelnika općine Jajce, Edina Hozana i od ponedjeljka počinjem raditi u “Gradskoj čistoći.” Uskoro ćemo dobiti i struju i vodu. Hvala vam za video i pomoć od srca.”

Ovo su bile riječi Suada Čosića koji je telefonski kontaktirao Ivana Džepinu, urednika portala Adrenalin.ba koji su nedavno napravili priču o ovoj četveročlanoj porodici.

-Prije nešto više od mjesec dana objavili smo video prilog o obitelji Čosić iz Jajca koja živi u nehumanim uvjetima bez struje, vode, i bez stalnog zaposlenja Suada kao glave obitelji. Video je prenio i naš bratski portal Jajce Online, istakao je Džepina te dodaje:

Tada smo napisali: “Ova tužna priča može doživjeti svoj sretan kraj ukoliko bi se javio poslodavac koji bi u radni odnos primio Suada Čosića! Bio bi to naš najveći uspjeh kao portala i udruge koja se bavi humanitarnim radom…”

 

Pomažu od vlastitih sredstava

Udruga i neprofitni bh. portal Adrenalin.ba je informativnog, edukativno te humanitarnog karaktera čije se uredništvo nalazi u mjestu Nova Bila, općina Travnik.

Zasnovan na ljubavi prema adrenalinu, motociklima, edukaciji, pozitivnoj energiji, i prije svega humanitarni rad. Portal koji isključivo njeguju pozitivne vrijednosti i informira o događajima koje doprinose antistresnom ambijentu.

Grupa prijatelja koji su ujedno i članovi „Free Riders“ iz Travnika pokrenuli su brojne akcije u gradovima srednje Bosne.

Bajkeri su jedna velika porodica koja počiva na principu istinskog poštovanja i brige jednih za druge bez obzira na vjeru i naciju.

Pomoć najugroženijim članovima naše društvene zajednice je njihova glavna misija, a u budućnosti žele biti prepoznatljiv pozitivan simbol Nove Bile, kao i općine Travnik. Veliki broj bajkera, kako u BiH, tako i u regionu, daju im punu podršku u njihovom radu i na tu činjenicu oni su izuzetno ponosni.

 

Više informacija o njihovim humanim misijama možete pratiti putem njihove zvanične FB stranice.

 

 

(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement