Connect with us

BiH

Tužna realnost vanjske politike BiH: Članovi Predsjedništva BiH počeli se hvaliti prisustvom na otvaranju počasnih konzulata

Avatar

Published

on

Tužna realnost vanjske politike BiH: Članovi Predsjedništva BiH počeli se hvaliti prisustvom na otvaranju počasnih konzulata

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić pohvalili su kako će danas otvoriti počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Beču. S obzirom na to da u većini slučajeva otvaranju počasnih konzulata prisustvuje ministar vanjskih poslova – jer to nije rang predsjednika država – hvalisanje Džaferovića i Komšića na najbolji način ilustruje sumornu stvarnost bh. vanjske politike.

Na ovu temu svoj komentar dao je i bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i to na svom Twitter nalogu.

Historijski događaj – ovako nešto se nije desilo u historiji naše države. Nova tužna slika naše vanjske politike i nedostatka svijesti o vremenu i prostoru u kojem živimo. Baba se češlja, a selo gori! Sve mi je jasno samo se još Džaferoviću čudim!”, napisao je Lagumdžija.

Podsjećanja radi, Služba za odnosa se javnošću Predsjedništva BiH medijima je dostavila saopćenje za javnost u kojem je navela sljedeće: “Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić će u četvrtak, 29. oktobra 2020. godine, u 18 sati, otvoriti počasni kozulat Bosne i Hercegovine u Beču u Republici Austriji”.

Objava Tužna realnost vanjske politike BiH: Članovi Predsjedništva BiH počeli se hvaliti prisustvom na otvaranju počasnih konzulata pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement