Connect with us

BiH

U akciji “Povratnik” uhapšeno šest osoba, zaplijenjeno 30.000 KM

Jajce Online

Published

onPolicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji s policijskim službenicima Policije Brčko Distrikta BiH, započeli su jučer operativnu akciju kodnog naziva „Povratnik“ koja je usmjerena na suzbijanje neovlaštenog prometa opojnim drogama.
U okviru te akcije, na području Brčko Distrikta BiH uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. Još jedna osoba je saslušana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je otpuštena iz službenih prostorija, dok se za jednom osobom traga.
Navedene osobe sumnjiče se da su, od septembra 2016. do augusta 2017. godine, u saradnji s osobama iz Republike Srbije, nabavljale opojnu drogu heroin i vršile distribuciju i preprodaju na području BiH. Također se sumnjiče da su na području BiH nabavljale i distribuirale opojnu drogu marihuana i spid. Nad osobama lišenim slobode još uvijek traje kriminalistička obrade i one će tokom dana biti predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.
Pretreseni su objekati na ukupno deset lokacija na području Brčko Distrikta BiH i Tuzle, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. U okviru te akcije pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno oko 600 grama praškaste materije koja svojim izgledom i svojstvima asocira na opojnu drogu heroin, oko 100 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, nekoliko tableta ekstazija, digitalna vaga, folije i selotejp trake korištene za pakovanje opojne droge, komad vatrenog oružja bez dozvole sa municijom, laptopi, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, uređaji za pohranu podataka, određeni dokumenti, bilješke i rokovnici, određena količina zlata i novac u ukupnom iznosu od oko 30.000 KM.
Aktivnosti su realizirane po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona.
Prilikom rada na tom predmetu ostvarena je izuzetno uspješna saradnja s policijskim službenicima Policije Brčko Distrikta BiH i MUP-a Tuzlanskog kantona, te su policijski organi još jednom pokazali da smo svi na istom zadatku i da imamo isti cilj, da se borimo protiv kriminala i osiguramo sigurno okruženje građanima BiH, saopćeno je iz SIPA-e.
 
 
 
(Fokus.ba)


The post U akciji “Povratnik” uhapšeno šest osoba, zaplijenjeno 30.000 KM appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement