Connect with us

BiH

U BiH koronavirusom zaraženo 1.170 osoba

Avatar

Published

on

Koronavirus u BiH: Ukupno 580 zaraženih, 19 preminulih

Na našem portalu možete pratiti ažurirane podatke o broju zaraženih, umrlih i oporavljenih od koronavirusa u našoj zemlji. Najnovije informacije se nalaze u vrhu članka. U tabeli su podaci zvaničnih institucija o broju zaraženih, mrtvih i oporavljenih.

 Zaraženi Umrli Oporavljeni
BiH 1170 44 292
FBiH 666 27 76
RS 486 15 214
Brčko Distrikt 18 2 2

Mostar: Testiran 81 uzorak, nema novih slučajeva koronavirusa

Jučer u poslijepodnevnim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testiran je 81 uzorak, od kojih, iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, nema pozitivnih, saopćeno je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Također, u svezi s našom posljednjom informacijom o broju testiranih i pozitivnih u HNK, dodatnim provjerama utvrđeno je kako se kod 3 pozitivne osobe iz Jablanice radi o retestiranju koje je potvrdilo raniji nalaz”, navodi se u saopćenju.

KCUS: Osoba iz Goražda pozitivna na koronavirus

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) jučer poslijepodne je testirano 45 uzoraka na koronavirus, od kojih je jedan bio pozitivan.

Zaražena osoba je iz Goražda. U Kliničkom centru ranije tokom dana je testiran 171 uzorak, a koronavirus je potvrđen za 20 ljudi.

Drugi smrtni slučaj u Tuzlanskom kantonu

U Tuzli je zabilježen drugi smrtni slučaj osobe oboljele od koronavirusa, potvrdila je za BHRT ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Preminula je starija pacijentica u Medicinskom institutu Bayer koja je 29. marta bila pozitivna na koronavirus, zatim je prije dva dana bila negativna na retestiranju i jučer je trebala biti ponovo testirana.

U RS prestaje da važi Uredba o zabrani izazivanja panike i nereda

U Republici Srpskoj (RS) prestaje da važi Uredba sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja, koje je proglašeno zbog koronavirusa.

HNK: Nema novih smrtnih slučajeva, osam pripadnika MUP-a u samoizolaciji

U Hercegovačko – neretvanskom kantonu nije bilo smrtnih ishoda u protekla 24 sata, kazao je dr. Siniša Skočibušić, specijalista infektolog, SKB Mostar.

bhrt.ba

Objava U BiH koronavirusom zaraženo 1.170 osoba pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement