Connect with us

BiH

U BiH koronavirusom zaraženo više od 1.200 ljudi

Avatar

Published

on

Koronavirus u Bosni i Hercegovini

Na našem portalu možete pratiti ažurirane podatke o broju zaraženih, umrlih i oporavljenih od koronavirusa u našoj zemlji. Najnovije informacije se nalaze u vrhu članka. U tabeli su podaci zvaničnih institucija o broju zaraženih, mrtvih i oporavljenih.

 Zaraženi Umrli Oporavljeni
BiH 1228 46 320
FBiH 710 28 84
RS 500 16 234
Brčko Distrikt 18 2 2

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u HNK

Tokom dana, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirana su 132 uzorka, od kojih su iz Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) 3 pozitivna. Na koronavirus pozitivne su dvije osobe iz Mostara i jedna iz Čitluka, potvrđeno je iz Štaba civilne zaštite HNK.

U zeničku bolnicu primljena beba iz Zavidovića pozitivna na koronavirus

Četrdeset dana stara beba iz Zavidovića, koja je bila pozitivna na koronavirus, primljena je sinoć u Kantonalnu bolnicu Zenica (KBZ), potvrdio je agenciji Fena direktor KBZ-a Rasim Skomorac. To je do sada i najmlađa osoba te prva beba kod koje je u Zeničko-dobojskom kantonu ustanovljena zaraza na koronavirus.

U Goraždu koronavirusom zaraženo šest zdravstvenih radnika

U Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) potvrđeno je šest novih slučajeva koronavirusa, a inficirani su zdravstveni radnici.

Kako je saopćeno iz kantonalnog štaba civile zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK), radi se o kontaktima pacijenta kod kojeg je infekcija koronavirusa potvrđena prije dva dana.

“U pitanju su četiri uposlenika Kantonalne bolnice Goražde i dva uposlenika Doma zdravlja Goražde”, potvrđeno je iz štaba.

Kanton 10: Šest novih slučajeva koronavirusa

U Kantonu 10 registrovano je još šest osoba pozitivnih na virus korona, rekla je za agenciju Srna kantonalni ministar rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih Vasilija Broćeta.

“Sve osobe zaražene virusom korona su iz Livna. Trenutno broj zaraženih je 34”, navela je Broćeta.

Novi slučaj koronavirusa u Grudama

Iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) smo obaviješteni o jednoj pozitivnoj osobi na prisustvo korona virusa s područja Gruda, a povezana je s trećim širokobriješkim klasterom, saopćeno je iz Stožera Civilne zaštite ŽZH.

Do sada je u ŽZH 65 osobe bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 49 osoba, 12 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 578 osoba na prostoru ŽZH, navodi se u saopćenju.

Policijski sat u Republici Srpskoj

Od danas u 15.00 sati do ponedjeljka, 20. aprila, u 5.00 sati zabranjeno je kretanje radi sprečavanja širenja koronavirusa u Republici Srpskoj.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da se zabrana ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za sprovođenje zakona i organizacija koje vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, te lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada.

Zabrana se ne odnosi ni na osobe kojima MUP RS-a izda dozvolu za kretanje, niti na domaće i strane prevoznike koji vrše prevoz stvari u drumskom saobraćaju uz predočavanje dokaza o vršenju prevoza (potvrda o potrebi kretanja, potvrda o angažovanju vozača, međunarodni tovarni list-CMR, otpremnica, putni nalog).

Sarajevo: Još četiri pacijenta otpuštena sa Klinike Podhrastovi

Još četiri osobe koje su se oporavile od infekcije koronavirusom otpuštene su danas sa Klinike za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), potvrdila je agenciji Fena direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

POGLEDAJTE OPŠIRNIJE

TK: Već četvrti dan nema pozitivnih na koronavirus

U Tuzlanskom kantonu četvrti dan zaredom nema pozitivnih slučajeva. U posljednja 24 sata 91 osoba testirana, a 18 je oporavljenih.

Epidemiološka situacija u HNK: Jedna osoba preminula

Jedna osoba preminula je u covid bolnici u SKB Mostar. Radi se o ženi staroj 88 godina i iz Mostara kazao je Pero Ćiro Pavlović, glasnogovornik Vlade i Štaba civilne zaštite HNK.

POGLEDAJTE OPŠIRNIJE

Šeranić: Jedna osoba preminula i 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić kazao je kako je u protekla 24 sata urađeno 429 testova i 14 osoba je testirano pozitivno. Jedna osoba je preminula u UKC RS.

bhrt.ba

Objava U BiH koronavirusom zaraženo više od 1.200 ljudi pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement