Connect with us

BiH

U BiH zvanično zabranjen ulazak osobama iz najrizičnijih zemalja

Avatar

Published

on

U BiH zvanično zabranjen ulazak osobama iz najrizičnijih zemalja

BiH

zbog koronavirusa

Ovo se posebno odnosi na lica koja su boravila u Italiji, pojedinim provincijama Kine, Južne Koreje i Irana

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Licima koja dolaze iz Italije, pojedinih provincija Kine, Južne Koreje i Irana zabranjen je ulazak u BiH, rečeno je Srni iz Granične policije.

Naredbu o zabrani ulaska ovih lica Granična policija uputila je svim svojim terenskim kancelarijama na graničnim prelazima BiH, dok se za sva ostala lica primjenjuju preporuke koje je donijelo Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara.

Odluka je stupila na snagu nakon što je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić uputio službeni zahtjev direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću da postupi u skladu sa ovlaštenjima.

Radončić je sinoć naložio Graničnoj policiji da zabrani ulazak u BiH državljanima iz zemalja koje su najviše pogođene virusom korona.

“Konstatovana je potreba o donošenju svih mjera na sprečavanju širenja i suzbijanja virusa korona prema zahtjevima entitetskih institucija i u skladu sa preporukama epidemiologa i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. U skladu sa ovim, molim Vas da odmah preduzmete radnje iz vaših ovlašćenja i odgovornosti u smislu zabrane ulaska u BiH za strane državljane iz područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona.

Ovo se posebno odnosi na lica koja su boravila u Italiji, pojedinim provincijama Kine, Južne Koreje i Irana”, navodi se u dopisu upućenom Galiću.

Fokus.ba

Objava U BiH zvanično zabranjen ulazak osobama iz najrizičnijih zemalja pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement