Klik Jajce
Jajce Jajce Online

U Bučićima 18. tradicionalna kulturno-sportska i zabavna manifestacija

Aktivisti, volonteri te članovi Udruženja omladinskog kluba ”Dijamant” Jajce, u ponedjeljak u 20 sati, organizirat će u Bučićima i realizirati kulturno-zabavno i sportsko-rekreativni program povodom održavanja 18. tradicionalne manifestacije ”Utkane niti-kulturno sjećanje”.

Ovakvi događaji za naš narod jako bitan jer se prisjećamo teških dana 1992. godine kada smo u trenutku ostali bez svojim najmilijih, imovine i kao takvi ne smiju pasti u zaborav, već nove generacije trebaju da njeguju.

Organiziranje ove manifestacije je čuvanje istine i traganje za istinom o progonu, patnji i stradanju našeg naroda na ovim prostorima BiH. Ova i ovakve manifestacije trebaju biti duhovni i nacionalni susreti, radi sigurne i sretnije budućnosti našeg naroda.

Planirane aktivnosti će dat priliku da družimo i evociramo uspomene našeg povratka,jer ima veliki značaj za afirmaciju, očuvanje i pamćenje povratnika, te istine o onome što se dogodilo našem narodu, jer živih svjedoka je sve manje i tek će se vidjeti njen značaj i uloga.

Također, pozivamo zainteresovane da iskoriste priliku i da uzmu učešće i daju svoj doprinos u ovako značajnoj manifestaciji, poručili su organizatori.

 

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

KK “Vodopad”: Ubjedljiva pobjeda i dva poraza u komšijskom derbiju

Jajce Online

Boja urina otkriva dosta o vašem zdravlju

Jajce Online

Stručnjak: Nije pitanje hoće li i nas zatresti, već kad će to biti

Jajce Online