Connect with us

Jajce

U Bučićima održana manifestacija ‘Dani našeg povratka kroz kulturno sj…

Avatar

Published

on

U organizaciji članova Udruženja omladinskog kluba”Dijamant”Jajce, uspješno se realiziralo kulturno-zabavno i sportsko-rekreativni program povodom održavanja 16. tradicionalne manifestacije ”Dani našeg povratka kroz kulturno sjećanje 1992-2019.”. u Bučićima.

Svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku da uživaju i učestvuju u aktivnostima koje su planirali, a poseban fokus dali smo na historijsko čas sjećanje na dane 1992. godine, kad su morali napustiti svoja ognjišta, te dan kada su se vratili na svoje.

Također,posjetioci su imali priliku da se nadmeću u kulturnom djelu,tj. u igranju narodnih kola ,kao i u zabavnom.

-Imali smo priliku da družimo i evociramo uspomene našeg povratka,jer ima veliki značaj za afirmaciju, očuvanje i pamćenje povratnika, te istine o onome što se dogodilo našem narodu, jer živih svjedoka je sve manje i tek će se vidjeti njen značaj i uloga – rekao je Šekib Makić, predsjednik Udruženja omladinskog kluba”Dijamant”Jajce.

Ovakvi susreti ne smiju pasti u zaborav već nove generacije trebaju da njeguju.

-Organiziranje naše manifestacije je čuvanje istine i traganje za istinom o progonu,patnji i stradanju našeg naroda na ovim prostorima BiH. Ova i ovakve manifestacije trebaju biti duhovni i nacionalni susreti, radi sigurne i sretnije budućnosti našeg naroda – istakao je on.

 

(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement