7.3 C
Jajce
Subota, 24 veljače, 2024
Bild.baSa Web-a

U dijelovima Hercegbosanske županije nema nastave zbog velikog snijega

Snježno nevrijeme koje je pogodilo Hercegbosansku županiju proteklog vikenda stvara velike probleme u prometu, a nastava je u nekim školama odgođena.U Srednju strukovnu školu u Tomislavgradu jutros nisu mogli stići učenici iz udaljenijih sela, pa je odlučeno da se nastava ne održi.Učenici osnovne i srednje škole u Kupresu sinoć su obaviješteni da danas nema škole.

– Imamo veliki peh, sinoć nam se pokvario veliki višenamjenski radni stroj pa ćemo, pa ćemo zatreba, pokušati angažirati privatne strojeve za daljnja održavanje prometnica. Oko 90 posto prometnica je prohodno, a sporije ide čišćenje lokalnih cesta – izjavio je kupreški načelnik Zdravko Mioč.Slična situacija je u Bosanskom Grahovu.

– Glavne prometnice uglavnom su prohodne, dok su neke lokalne blokirane snježnim nanosima. Pokušavamo se probiti prema selima, ali problem je što odmah nakon što cestom prođe radni stroj, vjetar ponovno nanese snijeg i kao da stroj nije ni prošao – kazao je za Fenu načelnik Bosanskog Grahova Uroš Đuran.Iz županijskog MUP-a naveli su kako su magistralne prometnice u HBŽ-u uglavnom prohodne. Snježni nanosi na pojedinim dionicama usporavaju odvijanje prometa, pa iz MUP-a pozivaju građane da ne kreću na put bez velike potrebe.

Bild.ba: Originalni link

Advertisement

Povezane vijesti

Užasan slučaj vršnjačkog nasilja u Zagrebu: ‘Sinu su mi stavili omču oko vrata i vukli su ga, mogli su ga zadaviti!’

Bild.ba

Cvijanović: Schmidt stoji na staklenim, nepravnim i nelegalnim nogama

Bild.ba

Dačić provocira: Hrvati nisu na za dron spremni, a kamoli za dom

Bild.ba