Connect with us

BiH

U Doboju promocija informacionog sistema “e-Beba”

Avatar

Published

on

U Doboju promocija informacionog sistema “e-Beba”

Informacioni sistem “e-Beba” biće promovisan danas u Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju, najavljeno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Novinarima će se obratiti ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i direktor Bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić.

Projekat “e-Beba” Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske omogućuje roditeljima u Republici Srpskoj da cjelokupan proces prijave djeteta pokrenu i završe u porodilištu, nakon čega na adresu prebivališta dobijaju besplatno prve dokumente za svoje dijete i to izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, potvrdu o prebivalištu i prijavu na zdravstveno osiguranje.

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 683.760 KM bez PDV, odnosno 800.000 KM sa PDV-om.

Puštanje sistema “e-Beba” u produkcioni rad u svim bolnicama u Republici Srpskoj očekuje se do 31. avgusta, navedeno je u Informaciji o aktivnostima na realizaciji ovog projekta koju je 17. juna usvojila Vlada Republike Srpske.

BHRT

The post U Doboju promocija informacionog sistema “e-Beba” appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement