13.1 C
Jajce
Utorak, 19 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

U državnim institucijama alkohola ne manjka: 22.000 KM za pivo i rakiju

Uprkos blokadi državnih institucija, restoran u Parlamentu BiH očito nije na spisku prostorija koje moraju izbjegavati predstavnici iz Republike Srpske.

Naime, Služba za zajedničke poslove institucija BiH pobrinut će se da štrajkači imaju na raspolaganju i bogat izbor alkoholnih pića, od piva i vina do različitih rakija.

Javna nabavka

U toku je javni postupak nabavke alkoholnih pića u vrijednosti od 19.059 KM bez PDV-a, odnosno 22.299 KM s uračunatim porezom.

Sudeći prema dostupnoj dokumentaciji, prvi na spisku potrebnog ministara i parlamentaraca je biljni liker „Jagermeister“, kojeg traže u količini od 20 litara. Također, dvostruko više se traži „Lavov“ (40 litara). Između ostalog, traži se i 200 flaša crnog vina, ali da su one manje zapremine, od 187 do 200 mililitara.

Na spisku su i svima omiljene rakije, a naši državni zastupnici i ministri najviše traže travaricu (40 litara). Potražnja je i za lozovačom (25 litara), a državnim službenicima nije mrska ni viljamovka, koje se traži 20 litara. Posebno je naglašeno da sve rakije moraju biti pakovane u bocama od 500 do 1.000 mililitara.

  • Faksimil specifikacije nabavke

    FOTO: PRINTSCREEN


Ipak, najviše se traži pivo od 0,33 litra. Od kompanije koja će dobiti ovaj konkurs se traži isporuka 14.000 flaša. Da državnim ministrima i parlamentarcima nije drago bezalkoholno pivo, govori i podatak da ga se potražuje samo 20 flaša od 0,5 litara.

Zainteresirani dobavljači, prema odredbama konkursa, ponude moraju dostaviti do 21. oktobra 2021. godine.

Jedan dobavljač

U konkursnoj dokumentaciji navodi se da je predviđeno i zaključivanje okvirnog sporazuma, i to s jednim dobavljačem na period od 24 mjeseca.

– S obzirom na prirodu predmeta nabavke i druge objektivne okolnosti, Služba nije u mogućnosti unaprijed odrediti tačnu količinu, te je količina predmeta nabavke određena kao maksimalna. Plaćanje će se vršiti na temelju stvarno izvršenih isporuka – naveli su iz Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

30.000 sokova

Podsjećamo, početkom ove godine u Službi za zajedničke poslove institucija BiH raspisali su još jedan javni konkurs za nabavku robe u vrijednosti do 30.000 maraka. Konkursom je predviđena kupovina skoro 30.000 sokova u flašicama i limenkama, poput „Coca-Cole“, „Fante“, „Schweppesa“…

 

 

(avaz)

The post U državnim institucijama alkohola ne manjka: 22.000 KM za pivo i rakiju appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Kako je u Jajcu otkriven podzemni hram nepobjedivog božanstva kome se klanjalo pola svijeta…

Jajce Online

Stiže promjena vremena, Sladić poručuje: Poželjeli kišu? Ide uvertira za jesen

Jajce Online

Šaptač voćkama čuva autohtone vrste voća

Jajce Online