4.1 C
Jajce
Utorak, 19 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

U entitetu Republika Srpska najavljena vakcinacija trećom dozom protiv COVID-19

Booster doza je treća doza vakcine protiv korona virusa, koju dobijaju građani koji su se revakcinisali, šest mjeseci nakon druge doze.

U saopštenju za javnost se dodaje kako je Institut zadužen i da o svemu redovno izvještava Republički štab za vanredne situacije o aktivnostima koji se odnosi na ovaj zaključak.

Na području Federacije BiH (FBiH) do sada je dato ukupno 663.367 doza vakcina protiv COVID -19, od toga je prvom dozom vakcinisano 418.765, a drugom dozom 244.602 osobe.

Po informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, od 8. marta do 19. septembra najviše vakcinisanih registrovano je u Kantonu Sarajevo (196.580), a najmanje u Posavskom kantonu (9.588).

Što se drugog bosanskohercegovačkog entiteta tiče, Republike Srpske, nema preciznih informacija o broju vakcinisanih, ali ima o isporučenim vakcinama.

Od februara, kada je počeo proces imunizacije, zdravstvenim ustanovama je isporučeno 530.586 vakcina protiv korona virusa, od toga 291.754 prve doze i 238.832 druge doze, saopšteno je 18. septembra iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

ba.voanews.com

The post U entitetu Republika Srpska najavljena vakcinacija trećom dozom protiv COVID-19 appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Veliki Rino Gattuso: Odrekao se plate kako bi ostali uposlenici Napolija dobili primanja

Jajce Online

Žuto upozorenje za Mostar zbog visoke temperature

Jajce Online

Predsjednik SDP-a o situaciji u Parlamentu FBiH: SDA sebi pravi “zelen…

Jajce Online