Connect with us

BiH

U Federaciji BiH 259 osoba pod nadzorom zbog koronavirusa

Avatar

Published

on

virus

virus

Na području Federacije BiH do sada nije registriran niti jedan slučaj bolesti izazvan novim koronavirusom (covid-19), ali je zbog predostrožnosti trenutno na području ovog entiteta 259 osoba pod zdravstvenim, odnosno epidemiološkim nadzorom, priopćeno je iz federalnog Ministarstva zdravstva.

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji i mjerama odgovora i nadzora s ciljem ranog otkrivanja slučajeva oboljenja od novog koronavirusa Covid-19 danas je razgovarano na sastanku kriznih stožera federalnog i županijskih ministarstava zdravstva, prenosi Srna.

Iz Ministarstva zdravlja FBiH priopćeno je da se na području ovog entiteta, u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, provode mjere pojačanog epidemiološkog nadzora na graničnim prelazima, ali i u unutrašnjosti, s ciljem ranog otkrivanja slučajeva koronvirusa.

Pojačane mjere, precizira se, podrazumijevaju “ulazni skrining” za putnike koji dolaze s područja Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, u smislu da putnici ispunjavaju sanitarni upitnik, te se podaci o ulascima dostavljaju nadležnim zdravstvenim institucijama, a putnicima daju preporuke i broj telefona koji trebaju kontaktirati u slučaju pojave simptoma bolesti.

Strani i državljani BiH sa stalnim ili privremenim boravkom u FBiH, a koji se vraćaju s područja Kine, Italije, Južne Koreje i Irana u suradnji s nadležnim inspekcijskim organima i epidemiološkim službama stavljaju se pod zdravstveni nadzor – obvezno svakodnevno javljanje nadležnoj epidemiološkoj službi i samoizolacija kod kuće u razdoblju od 14 dana.

Iz Ministarstva zdravstva podsjećaju na preporuke za stanovništvo s ciljem izbjegavanja zaraze koronavirusom, između ostalog čestog i temeljnog pranja ruku, držanja distance od najmanje metar, posebno od ljudi koji kašlju i kišu, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta rukama, te zaklanjanje usta i nosa prilikom kašljanja i kihanja.

vecernji.ba

(Srednjabosna.com)

Objava U Federaciji BiH 259 osoba pod nadzorom zbog koronavirusa pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement