Connect with us

Jajce

U Jajcu obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom (FOTO)

Avatar

Published

onU Bosni i Hercegovini se osobe s Down sindromom suočavaju sa diskriminacijom koja je dijelom i institucionalnog karaktera. Neodgovarajuće školovanje i težak put do zaposlenja su neki od izraza diskriminacije.

Ovi problemi su u većoj ili manjoj mjeri globalno izraženi. Predrasude i stereotipi marginaliziraju ove osobe uprkos što su ima ustavom i zakonima garantirana ljudska prava.
Povodom obilježavanja svjetskog dana osoba s Down sindromom Udruženje/Udruga “Vodopad ljubavi” u svojim prostorijama ugostila je mališane iz Dječjeg vrtića “Bare”. Ravnateljica ovog vrtića s odgojiteljicama uručila je roditeljima i djeci vrijedne poklone, a druženje je nastavljeno uz igru i zabavu.

U poslijepodnevim satima u centru grada okupili su se roditelji i djeca iz udruge/ udruženja kao i volonteri učenici Srednje strukovne škole “Jajce”, mnogi prijatelji i prolaznici.
Uz mogućnost fotografiranja u posebno izrađenom okviru okupljeni su dijelili pripremljene letke.
-Nismo se željeli samo fotografirati i družiti. Željeli smo našim šarenim čarapicama, nasmijanim licima… biti dio prekrasne, osviještene i osnažene rijeke ljudi koji u svakoj osobi vide bogatstvo. Željeli smo osvijestiti našu sredinu i ukazati na važnost edukacije o Down sindromu. Zahvaljujemo našim tetama Mirzi i Matei koje su pripremile video i letke, zahvaljujemo gospodinu Irfanu Ganibegoviću koji je sve zabilježio svojom kamerom i koji već dugo vremena besplatno nudi svoje usluge za naš rad. Zahvaljujemo svima koji podržavaju naš rad na bilo koji način. I male sredine mogu biti velike… Upravo na ovakav način, poručuju “Vodopad ljubavi”.

 
 
(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement