Connect with us

Jajce

U Jajcu održan vaskršnji prijem pored porušenog hrama (FOTO)

Avatar

Published

onSrpska pravoslavna crkva i protojerej Miladin Samardžić, jajački paroh povodom najvećeg hrišćanskog praznika upriličili su vaskršnji prijem kod porušenog hrama Presvete Bogorodice u Jajcu.

Ovo je bio drugi susret predstavnika vjerskih zajednica i lokalne vlasti, a događaju je prisustvovao je i načelnik općine Jajce Edin Hozan sa saradnicima, Ivo Šimunović, predsjedavajući OV Jajce, načelnica općine Jezero Snežana Ružičić, Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce, Jusuf Duranović, sekretar jajačkog Medžlisa, Đuro Subašić, predsjednik Udruženja Jajčana RS.
Na prijemu iz opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati predstavnici katoličke crkve.

-Ovo je drugi put kako se sastajemo, a prošle godine smo pričali o obnova i rehabilitaciji našeg presvetog hram, a naš jer razgovor uradio plodom. Ovim putem se želim zahvaliti svima koji su nam pomagali, a posebno. našem načelniku Edinu Hozanu, predsjedavajućem Ivi Šimunoviću, Medžlisu Islamske zajednice Jajce na čelu s glavnim imamom Zehrudinom ef. Hadžićem, katoličkoj crkvi kao i bivšem ministru u Vladi SBK-u Ameru Mraku. Uradili smo prvu fazu uradili uklanjanje starih temelja i pravljenja od istog materijala novih. U junu ove godine nastavljamo drugu fazu koja je daleko veća i skuplja. Nadam se da ćemo imati i dalje podršku naših vjernika, sugrađana, a pogotovo nadležnih institucija. Svako djelo koje je dobro započeto ono se i završi. Ovdje je dobro namjera i dobro djelo i vjerujem da će ovdje uroditi plodom. Nadam se da će naš hram zasijati punim sjajem i ljepotom i da će krasiti ovaj kraj i kraljevski grad – protojerej Samardžić.

Ovaj prijem je još jedan od dokaza da u kraljevskom gradu vlada suživot i dobrosusjedski odnosi.
 

 
 
(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement