Connect with us

Jajce Online

U Jajcu svečano otvorene Sportske igre mladih BiH (FOTO)

Avatar

Published

on

Svečanom ceremonijom paljenja baklje danas su u Jajcu otvorene Sportske igre mladih odakle je poslana poruka mira, prijateljstva, tolerancije i zajedništva i označen početak još jedne sjajne SIM sezone devete po redu u BiH.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja najmlađi učesnicii mali su priliku takmičiti u različitim sportovima. Za sve generacije posjetilaca večeras će biti upriličen koncert kultnog bh. benda „Crvena Jabuka“, a nakon toga i raskošan vatromet.

Prihvatanjem pokroviteljstva ove manifestacije, Općina Jajce se pridružila Zagrebu i Novom Sadu, kao regionalnim centrima otvaranja Sportskih igara mladih.

– Presretan sam što je naš grad dobio domaćinstvo ovako jednog značajnog događaja u BiH za djecu. Vjerujem da će biti puno pozitivne priče poslije ovih igara, da ćemo ponijeti jako lijepe uspomene, ali i iskustvo iz Jajca – rekao je općinski načelnik Edin Hozan.

U sve aktivnosti uključena su podjednako djeca sa i bez poteškoća u razvoju, te su od prošle godine u raspored takmičenja uvedena i UNIFIED takmičenja u saradnji sa Specijalnom olimpijade gdje se mališani sa i bez poteškoća zajedno u timu bore za titulu najboljih u svom gradu, te na velikom finalnom takmičenju, za titulu najboljih u državi.

Cilj je, kroz potpuno besplatna takmičenja i putovanja, omogućiti djeci iz čitave Bosne i Hercegovine da pokažu svoja sportska umijeća, da upoznaju djecu iz drugih krajeva, te da imaju djetinjstvo kakvo zaslužuju.

-Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam došao na ovu svečanost.  Svi dobro znamo da se škole završavaju s nastavom, mnogoj djeci će faliti škola, ali iskreno se nadam da će imati zabavno ljeto – istakao je direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj USAID Peter Duffy, koji je upalio plamen s najboljim osnovcima iz četiri osnovne škole iz Jajca

Takmičenje se igrati u dvije starosne kategorije, a to su nogometno natjecanje za 2004. godište i mlađe Coca-Cola Cup, nogometno natjecanje za 2008. godište i mlađe Poli Cup, natjecanje u košarci za kategoriju 2003. godište i mlađe Kinder+Sport Cup, dok odbojkaško natjecanje Plazma Cup i rukometno natjecanje Podravka Cup igraju dječaci i djevojčice 2004. godišta i mlađi.

Sva takmičenja bit će održana u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu.

 

 

(Jajce Online)

Objava U Jajcu svečano otvorene Sportske igre mladih BiH (FOTO) pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement