Connect with us

Jajce Online

U Jajcu završnica kulturne manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje B…

Avatar

Published

on

U Jajcu će se večeras održati završnica kulturne manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne.

Zadnji dan manifestacije će biti upriličena izložba Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH pod nazivom”Proljetni salon” (u holu Doma kulture), te koncert na kojem će nastupiti ”Ivančice i prijatelji”, KUD Prijatelji i Apparenza Acoustic Band (na platou ispred Katakombi).

-Svrha ove manifestacije jeste konstantno podsvješćivanje o važnosti očuvanja tradicije, kulturnog nasljeđa i onog osobnog – vjere, posebno u ovim teškim vremenima za Hrvate u Bosni i Hercegovini. O

rganizatori i partneri HPSB će nastojati i sljedeće godine organizirati ovu kulturnu manifestaciju koja je postala simbolom hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni.

Ako zaboravimo tko smo i odakle potječemo, nestajemo u svojoj jedinstvenosti i, zapravo, gubimo sebe. Neka stoga, HP SB bude naš stalni podsjetnik identiteta, škrinja kulturnog nasljeđa i način interpretacije hrvatske narodnosti Hrvata iz BiH, poručuju organizatori ove manifestacije.

 

 

 

 

(Jajce Online)

Objava U Jajcu završnica kulturne manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne. pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement