Connect with us

BiH

U karantenu zbog korona virusa: Državljanin BiH na kruzeru “Diamond Pr…

Avatar

Published

on

U karantenu zbog korona virusa: Državljanin BiH na kruzeru “Diamond Pr...

BiH

kod japanske obale

Prema informacijama kojima raspolaže Ambasada BiH u Tokiju, radi se o članu posade kruzera

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Na kruzeru “Diamond Princess”, koji je stavljen u karantenu zbog korona virusa kod japanske obale, nalazi se jedan državljanin Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

“Prema informacijama kojima raspolaže Ambasada BiH u Tokiju radi se o članu posade kruzera. Navedena osoba ima kontakt s predstavnicima naše Ambasade u Tokiju, te ukoliko bude tražila konzularnu zaštitu bit će joj omogućena”, potvrđeno je za AA.

Japan je kruzer s više od 3.700 putnika stavio u karantin nakon što je zaraza dijagnosticirana kod 80-godišnjeg putnika koji se 25. januara iskrcao u Hong Kongu.

Kruzer “Diamond Princess” usidren je u luci Yokohama, a na njega su poslane ekipe medicinske pomoći. Zvaničnici su od putnika zatražili da ne napuštaju kabine.

Od posljedica zaraze korona virusom u Kini su preminule 564 osobe. Do sada je potvrđena zaraza virusom 2019-nCoV kod ukupno 28.018 pacijenta, dok je pod prismotrom 186.354 ljudi za koje se sumnja da nose opasni virus.

Fokus.ba

Objava U karantenu zbog korona virusa: Državljanin BiH na kruzeru “Diamond Princess” pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement