Connect with us

Jajce Online

U Mostaru se danas održavaju 453. tradicionalni skokovi sa Starog most…

Avatar

Published

on

Tradicionalni 453. visinski skokovi sa Starog mosta, koji će okupiti brojne skakače iz Mostara, ali i cijele regije, održat će se u danas, 28. srpnja, u Mostaru s početkom u 16 sati.

Broj skakača još uvijek nije poznat, a on će se znati tek nakon 12 sati, odnosno kada se završe liječnički pregledi. Uz skokove, tradicionalno ide i već broj popratnih sadržaja.

Tako će i ove godine posjetitelji piti kavu iz Vispak džezve, koja iduće godine slavi 15. godišnjicu od ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda, a pored toga, otvara se i nova atrakcija, odnosno zip line, čija je polazna točka na Lučkom mostu.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i mnogi drugi sponzori.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru tradicionalno su natjecanje u skokovima u vodu koje se organizira svake godine krajem srpnja.

Skokovi datiraju iz vremena gradnje samog mosta, ali prvi skok zabilježen je 1664. Formalno natjecanje ustanovljeno je 1968. i otad se održava svakog ljeta.

Skokovi se izvode u 2 kategorije: na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrâp) dok je u skokovima na glavu obrnuto.

 

 

(N1)

Objava U Mostaru se danas održavaju 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement