Connect with us

BiH

U Mostaru se glasalo i nakon zatvaranja birališta u 19 sati

Avatar

Published

on

Foto: Klix.ba

Birališta za glasanje na predsjedničkim izborima Republike Hrvatske zatvorena su u 19 sati, no u Mostaru se glasanje nastavilo i malo poslije toga.

Birališta za glasanje na predsjedničkim izborima Republike Hrvatske zatvorena su u 19 sati, no u Mostaru se glasanje nastavilo i malo poslije toga.

Dvadesetak glasača koji su se zatekli na biralištu ili registraciji svoj glas imali su pravo iskoristiti i nakon zatvaranja birališta.

Gerant konzulica u Mostaru Jadranka Modrić istakla je da su sva birališta u 19 sati zatvorena.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

“Oni koji su se zatekli na biralištima u to vrijeme imaju pravo ostati i iskoristi svoj glas. To pravilo jednako vrijedi za sva biračka mjestima”, pojasnila je Modrić.

Prema tom pravilu Osnovna škola Petra Bakule u Mostaru, u kojoj je od 7 do 19 sati bilo otvoreno 19 birališta, prema propisu zaključana je tačno u 19 sati. Oko 20 glasača koji su se zadesili u zgradi svoj glas će ipak iskoristiti.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Hrvatske, do 16:30 sati u Bosni i Hercegovini je glasalo 28.327 građana na 44 biračka mjesta.

Glasači su u drugom izbornom krugu birali između aktuelne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (HDZ) i bivšeg premijera Zorana Milanovića (SDP).

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

U međuvremenu su izlazne ankete pokazale da Milanović vodi.

Kao i u prvom krugu, u Bosni i Hercegovini otvorena su 44 birališta, od kojih je 19 u Mostaru.

Sva birališta bila su otvorena od 7 do 19 sati, a prve privremene rezultate Državno izborno povjerenstvo (DIP) će objaviti u 20 sati i osvježavati ih svakih pet minuta.

Klix.ba

Objava U Mostaru se glasalo i nakon zatvaranja birališta u 19 sati pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement