14.8 C
Jajce
Subota, 21 svibnja, 2022
BiH

U njenom magacinu policija otkrila 1.400 kilograma kokaina

Dvadesetsedmogodišnja Marina Krstović, koja je prekjučer uhapšena u Crnoj Gori sa svojim ocem Budimirom Krstovićem (66), nakon što je u njihovom magacinu u zetskom selu Mojnovići dovezen tovar banana među kojima je bilo sakriveno 1.400 kilograma kokaina, prošla je poligrafsko testiranje, piše Blic.

Negirala krivicu

Kako javljaju crnogorski mediji, Marina je odmah, nakon historijske zapljene droge u Crnoj Gori, saslušana i odvedena na poligraf. Portal lista “Dan” prenosi da je ona negirala krivicu i da je prošla poligrafsko testiranje.

Marina i njen otac, poznat i pod nadimkom Buda Banana, osumnjičeni su za neovlaštenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšena Marina Krstović inače je najbolja drugarica iz djetinjstva Kristine Bogdanović, kćerke poznatog fudbalera Rada Bogdanovića. Kako se može vidjeti na njihovim profilima na društvenim mrežama njih dvije su bile nerazdvojne, skupa su putovale po svijetu, izlazile i uživale u luksuzu.

 

 • Sa prijateljicom Kristinom Bogdanović

  Sa prijateljicom Kristinom Bogdanović

  FOTO: SCREENSHOT


Podsjetimo, crnogorska policija je izvela opsežnu akciju u Baru, Podgorici i Zeti protiv organizovanog kriminala u cilju suzbijanja nelegalne trgovine narkoticima. Akcija je izvedena uz saradnju Uprave prihoda i Carine Crne Gore, i tada je među bananama zapljenjena droga, kokain velike čistoće. Droga je bila spakovana u 1.400 paketa od po kilogram, a na njima je bila napisana samo jedna riječ – Covid.

Droga je u Crnu Goru stigla iz Južne Amerike u kontejneru koji je do luke Bar prevezen brodom “Sharllote”.

Carinici “propustili” pošiljku

Prema nezvaničnim navodima crnogorskih medija, cijeli tovar pronađen je nakon što ga je policija pratila od luke do skladišta u Zeti koje pripada upravo Budimiru i Marini Krstović.

MSC “Charlotte” je mali brod, koji iz italijanske luke Đoja Tauro preuzima kontejnere pristigle s dalekih destinacija i razvozi ih Jadranskim i Egejskim morem. Kada je pod zastavom Liberije uplovio u Bar, crnogorski policajci i carinici već su imali operativnu informaciju da u paketima banana nije samo voće, ali su ovog puta odlučili da teret prate do kraja. Teretnjak u kojem su smještene banane odveo ih je do zetskog sela Mojanovići gdje su 26. avgusta uvečer uhapšeni otac i kćerka Krstović.

 

 • Hladnjača u kojoj su bile banane i kokain

  Hladnjača u kojoj su bile banane i kokain

  FOTO: MUP CRNE GORE


Sagovornik “Vijesti” uključen u istragu ispričao je da su inspektori SBPK s kolegama iz Uprave prihoda i carina podjelili operativna saznanja dobivena putem međunarodnih izvora – da će u Luku Bar stići kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina i da su nakon toga zajedno napravili strategiju.

Nakon što je kontejner istovaren u Baru, carinici su po nalogu pretpostavljenih “zažmirili”, iako je skener pokazao da u nekoliko redova paketa nisu banane, a sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.

 

 • Na paketima pisalo Covid

  Na paketima pisalo Covid

  FOTO: MUP CRNE GORE


Pošiljka je “propuštena” i prilikom skeniranja u Podgorici, a carinici u dogovoru s policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu smještenu u hladnjači registarskih oznaka (PG-353GA).

Šverceri su upali u zamku – vozač kamiona drogu je odvezao u magacin Krstovića, u zetskom selu Mojanovići, gdje je i oduzeta. Iz Uprave policije jučer su saopštili da je u toj akciji, kodnog naziva “187” zaplijenjeno 1.205 pakovanja kokaina, ukupne težine preko tone.

Prema podacima iz istrage, krijumčari droge kilogram kokaina “na veliko” prodaju oko 30.000 eura, a na ulici dostiže vrijednost do 100.000 eura po kilogramu, u zavisnosti od čistoće.

Ovom zapljenom policija je narkotržište ostavila bez zarade veće od stotinu miliona eura.

The post U njenom magacinu policija otkrila 1.400 kilograma kokaina appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

U Srbiji 228 novozaraženih koronavirusom, preminule četiri osobe

Jajce Online

Američkom sportisti zbog smrti Srpkinje sad prijeti 46 godina zatvora

Jajce Online

EU dogovorila nabavku 1,8 milijardi doza vakcine Fajzer/Bionteh

Jajce Online