Connect with us

Jajce

U plavom zajednički svijetlili Sarajevo, Mostar, Jajce, Banja Luk…

Volim Jajce

Published

on


Peta po redu akcija u BiH kojom se pokazuje solidarnost s osobama s autizmom bila je bila je dosad najusjpješnija, jer su se po prvi put uključili gradovi iz oba BiH entiteta. Na ovaj način BiH je postala jedna od najaktivnijih zemalja u svjetskoj akciji Autism Speaksa, koju u BiH sprovodi EDUS i u kojoj je samo prošle godine učestvovalo čak 157 država!

Sinoć su u okviru akcije “Light it up Blue” koju u našoj zemlji organizuje EDUS-Edukacija za sve bili osvjetljeni plavom svjetlošću:  Vijećnica i Narodno pozorište u Sarajevu, Stari most u Mostaru, vodopad Plive u Jajcu, te po prvi put i  tvrđava Kastel u Banjaluci! Akciji su se samoinicijativno pridružili, uz pomoć Udruženja “Svijet u slikama” i Zeničani,  osvjetljavanjem dvije fontane i Gradske arene.

Jučer ujutro je u okviru ove akcije, u organizaciji NVO Marathon, u Aleji na Vrelu Bosne, održan Plavi trening na kojem su se trkači, uz bodrenje porodica iz EDUS-a, pripremali za petokilometarsku trku “Trčim za nekog s autizmom” koja će se održati 23. aprila.

U Mostaru su se ispod plavo osvjetljenog Mosta okupili građani i  osoblje vrtića Ciciban iz Mostara gdje su davali izjave i informacije o autizmu agencijama Fena i Anadolija koje su napravile i nekoliko veoma atraktivnih fotografija.

Slična atmosfera bila je i u Banja Luci pored plavo osvjetljene tvrđave Kastel, gdje su Udruženje Djeca Svjetlosti i Agencija Mania iz Banja Luke djelili informacije prolaznicima i RTRS-u, kao i u Jajcu, gdje su se građani okupili pored Vodopada koji je još jednom oduzeo dah plavo osvjetljenom ljepotom.Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement
The location could not be found.