8.9 C
Jajce
Nedjelja, 4 prosinca, 2022
BiH

U RS vakcinacija bez zakazivanja za osobe koje rade u ugostiteljstvu

Radnici ugostiteljskog sektora moći će danas da se vakcinišu bez zakazivanja u Institutu za javno zdravstvo u Banjaluci, saopšteno je iz Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske “Horeka”.

Vakcinacija protiv virusa korona biće organizovana od 9.00 do 15.00 časova, a ugostiteljima će na raspolaganju biti dostupne sve vakcine kojima se vrši proces imunizacije u Republici Srpskoj.

Iz “Horeke” pozivaju sve poslodavce, ugostitelje i njihove radnike da se odazovu pozivu i uključe u proces imunizacije.

“Samo na taj način možemo doprinijeti očuvanju sektora ugostiteljstva i turizma Republike Srpske i ne doći u situaciju eventualnog uvođenja novih mjera u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj”, saopšteno je iz Udruženja “Horeka”.

“Horeka” navodi da će od masovnosti imunizacije ugostiteljskih radnika zavisiti i eventualne mjere koje će Vlada Republike Srpske donositi u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

“S obzirom na to da je uvriježeno mišljenje da je ugostiteljstvo jedan od segmenata gdje se zaraza najviše širi, smatramo da je neophodno da se vlasnici lokala, turističkih agencija, noćnih klubova, restorana, zajedno sa svojim zaposlenima vakcinišu i pokažu da smo uradili sve što je potrebno i da ne postoji osnov za uvođenje mjera ograničenja rada”, dodaje se u saopštenju.

Novo zaključavanje i ograničenja u poslovanju, tvrde u “Horeci”, mnogi ugostitelji ne bi podnijeli, te je neophodno da masovnom vakcinacijom spriječe bilo kakve restriktivne mjere prema ugostiteljstvu.

BHRT

The post U RS vakcinacija bez zakazivanja za osobe koje rade u ugostiteljstvu appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Vratio se iz Italije, u Oborcima otvorio kamenorezačku radnju

Jajce Online

Crno tržište duhana u BiH procvjetalo

Jajce Online

Neizostavno jelo za iftar: Kako napraviti ukusnu topu?

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!