Connect with us

BiH

U samoizolaciji pet građana Donjeg Vakufa

Avatar

Published

on

U samoizolaciji pet građana Donjeg Vakufa

BiH

Preventivno

utnici koji dolaze iz navedenih zemalja dužni su se, odmah po povratku, javiti na telefone

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

U samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom na teritoriji općine Donji Vakuf nalazi se pet osoba, koje su određeno vrijeme boravile na području Irana, Južne Koreje, Kine i Italije.

Prema informaciji iz JU „Dom zdravlja“ u tome gradu, radi se o osobama koje nemaju nikakve simptome koronavirusa, ali će preventivno ostati u kućnoj izolaciji četrnaest dana.

– Putnici koji dolaze iz navedenih zemalja dužni su se, odmah po povratku, javiti na telefone JU „Dom zdravlja“ u Donjem Vakufu 062/717-134 i 030/260-811, koji je u funkciji 24 sata, dok će oni koji se ne prijave, ili daju neistinite podatke, biti sankcionirani – saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Dalje se navodi kako je na snazi zabrana bilo kakvih masovnih okupljanja i ekskurzija u države gdje su registrirani slučajevi koronavirusa, te građanima sugerira da primjenjuju opće mjere higijene, o kojima su informirani proteklih dana.

– Generalno, sve preporuke odnose se na smanjenje rizika od akutnih respiratornih i drugih infekcija. Kao i uvijek do sada, radimo na očuvanju zdravlja i preveniranju bolesti. Zato, molimo građane da u našu ustanovu dolaze samo ako je to prijeko potrebno, kako ne bi ugrozili one koji su zdravi – stoji u saopćenju, s potpisom direktorice JU „Dom zdravlja“ Donji Vakuf Rusmire Bašić.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava U samoizolaciji pet građana Donjeg Vakufa pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement