Connect with us

BiH

U Sarajevu napadnut umjetnik Damir Nikšić: Zadobio povrede glave, napa…

Avatar

Published

onDamir Nikšić, bh. konceptualni umjetnik,  napadnut je jučer u centru Sarajeva ispred BBI centra. Tom prlikom, kako je i objavio na društvenoj mreži Facebook, zadobio je povredu u predjelu glave.

Nikšić objavio status na FB
Nikšić je objavio da je napadač uhapšen zahvaljući brzoj intervenciji policije, ali da ga je prije toga ganjao po Velikom parku.

– Htio bih da se zahvalim prijateljima i sugrađanima te da pohvalim policiju u vezi jutrošnje (subota,op.a) uspješne akcije hvatanja huligana koji me je fizički napao ispred BBI centra –napisao je Nikšić.
Neki su mislili da se radi o nekakvom mom “performansu”, napisao je Nikšić,  „kada su me čuli da dozivam policiju i trčim sa punim cekerom na njim dok je bježao uz Veliki park.
– Nisam uspio da ga stignem. Srećom jedna gospođa koja je naišla i čula kako dajem opis policajcu na biciklu nam reče da upravo sjedi na klupi na vrhu parka pa je ovaj poslao “maricu” po njega i oni ga spengaše sad-pa-sad. Svaka čast – kazao je Nikšić.
 
(avaz.ba)


The post U Sarajevu napadnut umjetnik Damir Nikšić: Zadobio povrede glave, napadač uhapšen appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement