Connect with us

BiH

U srijedu isplata penzija za januar

Avatar

Published

on

U srijedu isplata penzija za januar

BiH

federalni pio

Najniža penzija u FBiH, kao i prethodnih mjeseci, iznosi 371,77 maraka, zagarantovana 465,87 maraka, a najviša 2.174,48 maraka

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Isplata penzija za mjesec januar u Federaciji BiH počet će u srijedu, 5. februara, potvrđeno je Feni iz Federalnog zavoda penzionog i invalidskog osiguranja.

Riječ je o prvoj isplati penzija iz federalnog budžeta, s obzirom da je Zavod penzionog i invalidskog osiguranja početkom ove godine dobio status budžetskog korisnika.

Tomislav Kvesić iz Ureda za odnose s javnošću iz Zavoda PIO kazao je kako je u proteklom periodu Zavod uradio ogroman posao vezano za prelazak na trezorski način poslovanja te dodao kako vjeruju da će i u tehničkom smislu sve biti uredu i da će korisnici sutra dobiti svoje penzije.

– Isplata penzija s federalnog budžeta ne mijenja ništa što se tiče iznosa penzija koji ostaju isti – izjavio je Kvesić za Fenu.

Najniža penzija u FBiH, kao i prethodnih mjeseci, iznosi 371,77 maraka, zagarantovana 465,87 maraka, a najviša 2.174,48 maraka.

Podsjećamo, prihodi od uplata doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje, koji su prihodi Zavoda, od 1. januara 2020. godine sastavni su dio budžeta Federacije i uplate doprinosa za penziono  i invalidsko osiguranje vršit će se na jedinstveni račun Trezora Federacije BiH.

Fokus.ba

Objava U srijedu isplata penzija za januar pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement