Connect with us

Jajce

U subotu počinje Sajam turizma i eko-proizvoda u Jajcu

Avatar

Published

on

Jajce će u subotu, 12. oktobra biti domaćin 6. Sajma turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2019 koji će označiti i kraj turističke sezone u Jajcu.

Ovogodišnji sajam nešto je izmijenjen u odnosu na one iz prethodnih godina. Održava se u jesen i to na dvije lokacije, centar grada – između travničke i banjalučke kapije i Stočna pijaca „Hrastovi“ u naselju Karići.

Sajam je osmišljen s ciljem prezentacije i promocije poljoprivrednih proizvoda i prerađevina od poljoprivrednih proizvoda proizvođača s područja općine Jajce i ima takmičarski karakter.

U skladu s tim prednost u nastupu i promociji proizvoda imaju poljoprivredni proizvođači (fizičke osobe, obrtnici i drugi privredni subjekti) s područja općine Jajce. Pravo učešća na sajmu imaju i drugi proizvođači eko proizvoda, turističke agencije i tur-operatori, hotelijeri i ugostitelji iz Jajca, svih gradova Bosne i Hercegovine i inostranstva koji su registrirani kao privredni subjekti – pravne osobe.

Prijave, fond nagrada i više informacija o 6. Sajmu turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2019 pogledajte na sljedećem linku.

Svečanost otvaranja sajma bit će upriličeno 12.10.2019. godine, subota, u 11:00 sati na platou Doma kulture u Jajcu.  Nakon svečanog proglašenja pobjednika u 17:00 sati uslijedit će koncert jajačke grupe “Lazy Band”.

Ova manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Općine Jajce i u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

 

 

 

(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement