8.4 C
Jajce
Nedjelja, 4 prosinca, 2022
Jajce

U tijeku je tematska sjednica OV Jajce (uživo)

Sa početkom u 11 sati u Velikoj dvorani općine Jajce traje tematska sjednica na kojoj se raspravlja o stanju poljoprivredne proizvodnje na području naše općine.

Za govornicom je ponovo Načelnik Edin Hozan koji se slaže sa dosadašnjim govornicima koji su napominjali da zbog astronomskog povećanja troškova, općina treba povećati potporu za poljoprivredu i kadrovski ojačati stručnu općinsku službu. Nakon ovoga započelo se sa izradom zaključaka sjednice.

Nakon veterinara Kestena, u raspravu se uključio Živko Cvitić koji se bavi proizvodnjom mlijeka, a poslije njega riječ je uzela Esma Zjajo koja se bavi proizvodnjom tjestenine.

Počelo je izlaganje veterinara Samira Kestena.

Nakon Spajića, za govornicu je izašao Ivica Ladan, poljoprivredni proizvođač, a poslije Ladana govori Ensad Tatarević, pčelar iz Bareva, a poslije njega poljoprivrednik Seid Šahman.

Započelo je izlaganje Stipana Spajića iz općinske Službe za poljoprivredu

U tijeku su komentari i prijedlozi općinskih vijećnika na izlaganje Matije Ćurkovića. Za govornicom su bili Načelnik općine Edin Hozan, a nakon njega smjenjuju se vijećnici Ivo Šimunović, Mevzudin Duranović, Mujo Nešust, Edina Kurt, Željko Mizan, Salahudin Crnac.

Završeno je iscrpno izlaganje dr.sc. Matije Ćurkovića, općinskog stručnog savjetnika za poljoprivredu o aktualnom stanju poljoprivrede na području jajačke općine.

Prijedlozi općinske struke:

Povezane vijesti

Poziv za Osnivačku skupštinu Turističke zajednice Jajca

Glavni Urednik

Delegacija Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine posjetila Općinu Jajce

Glavni Urednik

Uskrsni turnir “Jajce 2022”: Raspored utakmica

Glavni Urednik
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!