Connect with us

BiH

U toku izgradnja zrionice i skladišta za livanjski sir u Livnu

Avatar

Published

on

Gradonačelnik Livna Luka Čelan sastao se opunomoćenim ambasadorom Republike Češke u Bosni i Hercegovini Jakubom Skalnikom s kojim je razgovarao o budućim projektima u tom gradu, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika. Istaknuta je dugogodišnja uspješna saradnja Grada Livna i Ambasade Republike Češke, a gradonačelnik Čelan ambasadoru je prezentirao aktivnosti Grada te zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i izrazio nadu za njen nastavak.

-S Češkom razvojnom agencijom realizirali smo posljednjih godina nekoliko projekata. Razgovarali smo konkretno o realizaciji projekta proizvodnje autohtonog livanjskog sira kojeg provodimo u saradnji i s Udruženjem proizvođača livanjskog sira Cincar. U toku je izgradnja zrionice i skladišta za sir. Česi su osigurali sredstva, a Grad Livno je dodijelio prostorije za tu namjenu – kazao je livanjski gradonačelnik.

Dodao je kako je također razgovarano i o veoma važnom projektu za Grad Livno, a to je izgradnja prečistača otpadnih voda, ali i sortirnice.

-Kao što je poznato nedavno je otvorena regionalna deponija, projekt koji je Grad Livno realizirao zajedno s Općinom Glamoč i Bosansko Grahovo i u sklopu kojeg je predviđena sortirnica. Od partnera iz Češke dobili smo obećanje za saradnju i na ovom projektu prije svega za izradu potrebne projektne dokumentacije – dodao je Čelan.

Ambasador Skalnik istaknuo je Livno kao pozitivan primjer dobre saradnje.

 

 

(Faktor.ba)

Objava U toku izgradnja zrionice i skladišta za livanjski sir u Livnu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement