Connect with us

BiH

U toku završni radovi na fasadi Akademije scenskih umjetnosti u Saraje…

Avatar

Published

on

U toku završni radovi na fasadi Akademije scenskih umjetnosti u Saraje...

Na objektu Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu izvode se završni radovi na fasadi objekta, poručio je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Na objektu Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu izvode se završni radovi na fasadi objekta, poručio je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Kako je kazao, planirano je izvođenje kontaktne termoizolacione fasade na sjeverozapadnoj, sjeveroistočnoj i jugozapadnoj strani, na osnovu čega bi se kompletirali radovi na fasadi objekta.

Implementator projekta koji je kreirala Vlada Kantona Sarajevo je UNDP Bosnia and Herzegovina, dok stručni nadzor obavlja Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo koji paralelno s ovim radovima implementira i radove na vanjskom uređenju objekta.

Radovi na izgradnji zgrade Akademije scenskih umjetnosti započeli su 2010. godine, i mada je zgrada trebala biti dovršena do kraja 2019., to se nije desilo zbog brojnih prepreka administrativne i finansijske prirode koje su se javljale tokom prethodnih godina.

“Mi smo prepoznali to kao jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata jer je istovremeno važan i za akademsku i za kulturnu zajednicu. Tamo će pored prostora za nastavu i edukaciju filmskih radnika biti na raspolaganju i prostor za predstave, za društvene događaje”, kazao je ranije Forto.

Klix.ba

Objava U toku završni radovi na fasadi Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement