Klik Jajce
BiH Jajce Online

U Turskoj dato više od 51,85 miliona doza vakcina protiv Covid-19

U Turskoj je od početka kampanje masovne vakcinacije u januaru do sada dato više od 51,85 miliona doza vakcina protiv Covid-19, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja ove zemlje.

Više od 35,58 miliona ljudi primilo je prvu dozu, dok je više 15,45 miliona osoba u potpunosti vakcinisano, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Turske.

U posljednja 24 časa potvrđen je 4.891 novi slučaj koronavirusa, pa ukupni broj slučajeva u Turskoj sada iznosi više od 5,43 miliona. Broj smrtnih slučajeva u cijeloj zemlji sa 55 novih smrtnih slučajeva dostigao je 49.829. Oporavila su se još 5.352 pacijenta pa je ukupni broj oporavljenih više od 5,3 miliona.

U cijeloj Turskoj zbog pada broja dnevnih slučajeva počela je faza normalizacije i ukidanje ograničenja uvedenih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

U nastojanju da se ograniči širenje delta soja koronavirusa obustavljeni su letovi iz Bangladeša, Brazila, Južne Afrike, Indije, Nepala i Šri Lanke, a putnici iz Velike Britanije, Irana, Egipta i Singapura moraju imati negativni rezultat testa na Covid-19 ne stariji od 72 sata.

Od decembra 2019. godine, pandemija je odnijela više od 3,95 miliona života u 192 zemlje i regije svijeta, a više od 182,8 miliona slučajeva koronavirusa zabilježeno je širom svijeta.

BHRT

The post U Turskoj dato više od 51,85 miliona doza vakcina protiv Covid-19 appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Formira se stručni tim koji će istražiti spornu nabavku trolejbusa u S…

Jajce Online

U BiH danas promjenljivo oblačno vrijeme

Jajce Online

Dodik: Ovo je politička tuča, narod se nema čega bojati

Jajce Online